Eerste Dartheneum dartstornooi was een succes

V.l.n.r. Frederik Larcin (Vriendenkring), winnaar Jurgen Boeve en Eddy Caluwaerts (directeur GO! Atheneum Veurne). © Myriam Van den Putte
Myriam Van den Putte
Myriam Van den Putte Journaliste Het Wekelijks Nieuws

Het nieuwe initiatief van de Vriendenkring van het Atheneum Veurne was een schot in de (darts)roos! Heel wat liefhebbers daagden op voor de eerste editie van het Dartheneum in de sportzaal van de school.

Frederik Larcin van de Vriendenkring legt uit: “Het dartstornooi is er gekomen als een complementaire activiteit op ons mosselfestijn en takeaway-verkoop. Het Dartheneum was onze eerste editie maar het was zo’n groot succes dat we er een jaarlijks evenement van zullen maken. De Vriendenkring organiseert jaarlijks activiteiten om geld in te zamelen als financiële steun voor de leerlingen van het Atheneum en hun projecten.”

Financiële steun Atheneum

We ondersteunen uitstappen georganiseerd door de leerlingen van afdeling toerisme, de GWP’s en andere schoolreizen (GWP = geïntegreerde werkperiode), etc… Ook de organisatie van de projectdag met didactische workshops ter ontdekking van andere continenten, culturen en eetgewoontes, krijgt onze steun, evenals de activiteiten (fuif, hoedjesdag,…) van de Kwâbetters (onze laatstejaars). Ook voor de aankoop van computers en ander materiaal, ontspanningsmeubilair op de speelplaats, etc. zorgen wij graag voor een financieel ruggensteuntje, en de school kan ook op onze Vriendenkring rekenen voor fietsencontrole en -herstelling.”

Iedereen prijs

Voor het Dartheneum stonden er 2 tornooien voor volwassenen (64 deelnemers) op het programma en 1 juniortornooi (48 deelnemers). Iedereen had prijs, ook de verliezers in de eerste afvalronde! “Jong en oud waren van de partij; de oudste deelnemer was een 80-plusser”, zegt Frederik. Het was een leuke dag in een aangename setup met een ontspannen sfeer, veel sociale interactie tussen alle deelnemers. Velen hadden hun supporters mee. Het rekenen vergde voor sommigen wat meer moeite maar er werd elke keer spontaan bijgestaan om snel en correct af te tellen.”

Jurgen Boeve nam als winnaar van het toernooi de hoofdprijzen mee naar huis. Hij won onder meer een gesigneerd wedstrijdshirt van Kim ‘The Hurricane’ Huybrechts. De winnaar van de tweede toernooistroom was Kenneth Claeys. Het jongerentoernooi bracht extra spektakel met zich mee. Hoewel hij nog maar een jaartje aan het darten is geslagen, kwam Michael Descheemaeker (9 jaar) als winnaar uit de bus. Michael speelde op een constant hoog niveau en gooide zelfs een 180-score!

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.