DZ99 stelt plaats in play-offs badminton veilig in Deerlijk

Marie Demeyere en Kevin Desloovere van DZ99 na hun zege in het dubbel gemengd. © MV
Redactie KW

Een hele dag badminton op hoog niveau zondag in de Deerlijkse sporthal. De acht ploegen uit eerste nationale speelden er twee wedstrijden, onder wie de West-Vlaamse ploegen DZ99 en Lebad.

DZ99 kon een plaats in de play-offs veroveren na twee zeges. Voor Lebad werd het een zege en een nederlaag, waardoor de club moet wachten tot volgende zondag om te weten of play-offs er nog inzitten. Vervangend ploegkapitein Bert Vandorpe: “Wij staan volgende week tegen leider W&L en koesteren een gezonde ambitie om het nog voor elkaar te krijgen. Wordt het toch de play-downs, dan maken wij ons sterk voor een behoud in de eerste nationale. Met deze jonge ploeg moet het lukken.”

Vreugde bij DZ99 na de zekere plaats in de play-offs. In de voormiddag een makkelijke zege tegen Olve en in de namiddag een duur bevochten zege tegen Hebad. Coach Wouter Naert: “Wij verloren de dubbelspelen, maar wonnen daarna de enkelspelen en ook het dubbel gemengd na een spannende strijd. De play-offs starten op 10 februari en alles is er mogelijk.”

(MV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier