Dylan Voet verpulvert persoonlijk record op marathon

Dylan Voet (rechts) na 35 kilometer.© ELD
Dylan Voet (rechts) na 35 kilometer.© ELD
Redactie KW

Dylan Voet verbeterde zijn besttijd van 2u52 naar 2u24’54 op de 42,195km op de sintelpiste van het Don Bosco College in Marke.

Nadat het WK halve triatlon eind mei net als vorig jaar in het water viel, was de 27-jarige Dylan Voet toe aan een nieuwe uitdaging. Vorig jaar was dit de 100 kilometer van Kortrijk naar Waterloo. Dit jaar zocht de Harelbekenaar het iets dichter bij huis, en koos ervoor om een volledige marathon op een 370.80 meter lange sintelpiste af te leggen. Dit huzarenstukje leek vooraf vooral een mentale kwestie te gaan worden.

“Dylan wilde al langer een marathon lopen”, vertelt zijn vriendin Helle Detavernier. “We wisten al een tijdje dat zijn doel, de halve triatlon in Slovenië van eind mei, niet zou doorgaan. Dus zochten we net als vorig jaar een nieuwe challenge. Bij deze was deze niet te onderschatten opdracht van meer dan 100 rondjes afleggen onder de 2u30 op de piste een leuke uitdaging.”

“Dylan was zich al een tijdje aan het voorbereiden op een triatlon”, pikt zijn trainer Wouter Derycke in. “Specifiek op een marathon was dit pas de laatste drie weken. Een van de doelen was hier om wedstrijdritme op te doen. Maar ook om te leren een gelijkmatig tempo te lopen. Nu is dit nog te veel op en neer. Het was de bedoeling om kilometertijden rond de 3’30 af te haspelen met een eindtijd van 2u30’. Deze opdracht is dan ook meer dan geslaagd”, aldus Derycke die halftijds coach bij het No Limit Team is maar ook halftijds bij de federatie.

“Het ging verbazend goed tot kilometer 32”, vertelt Dylan net na de finish. “Dan stond de man met de hamer klaar, maar gelukkig kon ik rekenen op het haaswerk van Merten Breye en Pamphiel Pareyn. Zonder hun tempowerk ging ik, vooral op het einde, dit resultaat niet gehaald hebben. Er stond redelijk wat wind, die uiteraard iedere ronde terug kwam. Ik wist dat de conditie goed was, maar niet wat dit op de volledige afstand zou geven. Mentaal was dit met de aanmoedigingen van mijn coach Wouter, wat toch enorm helpt, en mijn supporters, een meevaller. De laatste vijftien ronden was het wel aftellen geblazen.”

“Als corona geen roet in het eten blijft gooien zou ik graag begin augustus deelnemen aan een halve triatlon in Finland. Maar de uitdaging is een ultra trail in Jordanië in oktober. Daar moeten 250 kilometer afgelegd worden in de woestijn”, besluit Dylan Voet.

(ELD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.