Dylan Delagrense op weg naar titel van herfstkampioen

Dylan Delagrense won andermaal beide reeksen. © Foto Coghe

De motorcrossers van de MCLB waren op 15 oktober te gast in het Oost-Vlaamse Sinaai, waar de voorlaatste wedstrijd van het seizoen op het programma stond. Bijna 300 piloten tekenden alsnog op zondag present, terwijl de VJMO op zaterdag nog 105 jeugdige pilootjes mocht verwelkomen.

Gilles Gesquiere uit Adinkerke won vorige week beide reeksen bij de Nieuwelingen mx1 en ook deze week was hij oppermachtig met dubbele reekszege. Gilles nam de kopstart van de 30 piloten tellende bende en liep steeds verder uit op zijn nieuwe Kx 450cc die blijkbaar goed meevalt. Dieter Debaets (Sint-Baafs-Vijve) mocht mee naar de hulde als tweede bij de Nieuwelingen mx1. Hij legde beslag op de derde en tweede plaats. Celien Dewulf (Jabbeke) won beide reeksen bij de Dames Open en mocht dan ook weer op het hoogste schavotje met de bloemen en de grootste beker.

Dylan Delagrense (Oostende) heeft de goede vorm te pakken. Hij won andermaal beide reeksen bij de Nationalen mx1 en lijkt goed op weg naar de titel van herfstkampioen. Emilio Vannieuwenhuyze (Lichtervelde) was opnieuw knap bezig bij de Nationalen mx2. Na een kopstart wist hij zich te handhaven in de kop van de wedstrijd en hij werd als derde afgevlagd in beide reeksen, goed voor de derde eindstek. Erwin Van Tatenhove (Zwevezele) werd tweede in de eindstand bij de Masters achter gastrijder Jan Blancquaert. Erwin finishte op de derde en tweede plaats. Kristof Calus (Heestert) werd als vijfde en derde afgevlagd bij de Masters en was daarmee derde in de eindstand.

Bij de Internationalen streden de West-Vlamingen mee voor de beste ereplaatsen. Robin Bakens werd dubbele reekswinnaar en Dylan Verleysen dubbel tweede. De derde podiumplaats was voor Jaimy Deleersnijder uit Zulte met zijn dubbele vierde plaatsen,en Junior Decouter (Werken) werd vierde met de vijfde en derde plaats. Greg Vullers (Dentergem) mocht bij de Inters Open B nog eens op het hoogste schavotje plaatsnemen. Hij kwam als zevende en negende onder de geblokte vlag tussen de A-Internationalen als tweede en derde B-rijder, goed voor de eindzege. Stanley Verstraete (Zerkegem) was de tweede man op het podium bij de Inters Open B na zijn vierde plek en een reekszege, afgeklokt op de elfde en zevende plaatsen. Dennis Maes (Bredene) werd derde bij de Quads B.

Zijspannen

Achttien driewielers stonden achter het starthekken bij de Zijspannen. Een dubbele reekszege was er voor Veldman-Vander Plaetsen en de eindzege in groep A. De tweede podiumplaats was andermaal voor Dylan Boussy-Kenny Boxtaele (Koekelare-Ooigem), die beslag legden op de derde en tweede plaatsen. Wereldkampioenen Jan Hendrickx-Beunk werden derde met de tweede en derde plaatsen. Yens Delmotte-Tom Verbrugghe (Kachtem-Meulebeke) werden opnieuw dubbel vierde en Nico De Soete-Robin Wille (Wingene-Oostrozebeke) vijfde in groep A. Daen Valcke-Robbe De Veene (Oostrozebeke-Kachtem) mochten naar de hulde als winnaars bij de Zijspannen B. Zij werden afgevlagd op de zevende en vijfde plaatsen, als tweede en reekswinnaars B. Bjorn De Schuyter-Steve De Schacht (Gistel-Ettelgem) werden derde in groep B.

Volgende afspraak op 21 en 22 oktober in Overslag aan de Nederlandse grens voor de ‘Sluitingsprijs 2017’.