Dylan Boussy en Dagwin Sabbe net naast het podium bij motorcrosswedstrijd in Hasselt

Dylan Boussy en Dagwin Sabbe enkele weken geleden in actie. © a-Coghe
Redactie KW

Door de droogte en het gebrek aan sproeiwater werd de motorcrosswedstrijd van VJMO/MCLB in Burst afgelast afgelopen weekend. Daarvan profiteerde de Belgische Motorcross Bond (BMB) met de finale voor de Zijspannen in Hasselt. Meerdere piloten en zijspannen van MCLB trokken naar Hasselt om daar deel te nemen of als toeschouwer.

Op het programma in Hasselt stond onder meer de vijfde proef voor het Belgisch kampioenschap bij de Zijspannen, met als grote titelkandidaat Marvin Vanluchene en Ben Van Den Bogaert, allebei uit Oostrozebeke. In de A-reeksen kwamen 13 zijspannen aan de start, onder wie Vanluchene, die zo goed als zeker was van de titel met bijna 50 punten voorsprong. Er waren nog maximum 50 punten te verdienen bij dubbele reekswinst. Met de tweede plaats in de eerste reeks waren de nieuwe kampioenen reeds bekend. Als toemaatje schreven Marvin en Ben de tweede reeks op hun naam zodat ze kampioen van België zijn bij de Zijspannen BMB/FMB, met een bonus van 57 punten op Kristof Santermans, de thuisrijder in Hasselt.

Arne Dierckens en Luc Rostingt (Tielt-Duitsland) mochten mee op het podium, zowel van het dagklassement als van de eindstand in het BK. In de eerste reeks kwamen ze pas als zevende onder de geblokte vlag, maar in de slotmanche deden ze het heel wat beter met de tweede plek en de derde stek in de eindstand van het dagklassement. Tijdens de huldiging van de nationale kampioenen mochten Arne en Luc mee op het podium als derde.

Dylan Boussy en Dagwin Sabbe (Koekelare) vielen net naast het podium van het dagklassement met hun vierde eindstek. In de reeksen legden ze beslag op de derde en achtste plaatsen. Kenneth Diefrckens en Gianni Dhondt (Tielt-Deinze) legden beslag op de vierde en negende plaatsen in de reeksen, waarmee ze als zesde genoteerd staan in de eindstand. Bert Soetaert en Eduard Soenens (Oostrozebeke-Meulebeke) werden zevende in de totaalstand met de achtste en tiende plaats. Yens Delmotte en Tom Verbrugghe (Kachtem-Meulebeke) waren ook present in de A-reeks. In de eerste heat kwamen ze als zesde onder de geblokte vlag. Voor de tweede manche werd er noodgedwongen forfait gegevens wegens rugklachten van bakkenist Tom, die in de eerste reeks gewond raakte.

Naast de finale bij de Zijspannen werden ook andere reeksen voor solorijders en B-reeksen voor zijspannen georganiseerd. In deze nevenreeksen werden de bloemen veroverd door een stel uit MCLB met Sven Siongers en Joey Valcke (Wijgmaal-Oostrozebeke), die de eerste reeks op hun naam schreven en als tweede over de finish kwamen in de tweede manche.

Bij de solorijders noteerden we een knappe prestatie van Avo Tack uit Oostrozebeke bij de beloften. Hij mocht naar de hulde als derde in de eindstand met de vijfde en derde plaats. Sven Van Coolen,ook uit Oostrozebeke, was present bij de Seniors 250cc. Hij deed het uitzonderlijk goed met een driedubbele vierde plaats.

(GA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier