https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Dwars door Dadizele werktmet voorinschrijvingssysteem

Francky Bettens: “We zouden al tevreden zijn met 300 lopers.” (foto JS) © jan_stragier ©Jan STRAGIER
Redactie KW

Op vrijdag 10 september organiseert atletiekvereniging VAD Dadizele de vijfenveertigste editie van ‘Dwars door Dadizele’. De stratenloop geldt ook als het provinciaal wegkampioenschap hardlopen voor vrije sporters.

Om alles veilig te laten verlopen moeten atleten zich vooraf inschrijven. “Het is koffiedik kijken hoeveel lopers we zullen hebben”, aldus Francky Bettens van de organisatie.

VAD Dadizele beleefde geen gemakkelijk coronajaar. De atletiekvereniging zag begin dit jaar haar parkloop afgelast, in 2020 kon hun wedstrijd Dwars door Vlaanderen ook niet doorgaan. Twee keer gooide corona roet in het eten.

“Vorig jaar hadden we dan ook nog de stormeditie van onze parkloop. Nee, qua organisaties zit het ons het voorbije jaar niet mee.” VAD organiseerde onlangs wel haar pistemeeting in Roeselare, maar met vijfenzestig deelnemers lag het aantal wel een pak lager dan andere jaren. De vereniging kijkt nu hoopvol vooruit en hoopt dat de stratenloop ‘Dwars door Dadizele’ wel een succes wordt.

Dwars door Dadizele heeft plaats op vrijdag 10 september en is aan haar vijfenveertigste editie toe. De wedstrijd geldt als provinciaal kampioenschap voor vrije sporters.

Trainingen

“In 2019 hadden we 372 deelnemers, eigenlijk zouden we nu al blij zijn met 300 lopers”, geeft Francky toe. “Door de coronacrisis kiezen we ervoor om zo voorzichtig mogelijk te zijn. Daarom werken we bijvoorbeeld enkel met voorinschrijvingen.” Atleten kunnen zich tot en met 3 september inschrijven via franckybettens@gmail.com. De wedstrijden starten op vrijdagavond 10 september om 18.30u in de Ridder Janlaan in Dadizele. Na de jeugdwedstrijden is er een gezinsjogging. De hoofdwedstrijd start om 20u. Dames lopen twee ronden, in totaal goed voor 7,4 kilometer. Heren lopen drie ronden, wat hun kilometeraantal op 11 brengt.

Ondertussen zijn ook de trainingen bij VAD Dadizele volop aan de gang. “Buiten de echte lockdown vorig jaar in maart, zijn we eigenlijk niet gestopt met trainen. Veel atleten hebben individueel of in kleine groepjes getraind en via een Whatsapp-groepje hebben we elkaar proberen te motiveren”, aldus Francky.

(BF)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.