Dwars door Beveren op 13 juni is geannuleerd

De brandweer van Roeselare annuleert zijn loopwedstrijd in Beveren. © foto a-SB
Stijn Moerman

Brandweer Roeselare, de organisatie achter deze loopwedstrijd, heeft beslist om de editie van 2020 uit te stellen naar volgend jaar.

Op zaterdag 13 juni vond normaal de vijfde editie van Dwars door Beveren plaats, een organisatie van de Roeselaarse brandweer ten voordele van vzw Pinocchio, die zich inzet voor kinderen met brandwonden. De organisatie heeft echter deze middag beslist om deze manche van Roeselare Loopt te annuleren.

“Vandaag hebben we met ons bestuur overlegd en besloten om editie 2020 uit te stellen naar volgend jaar”, aldus de organisatie op Facebook. “Als eerstelijnshulpverleners voelen we momenteel aan den lijve dat deze crisis nog niet bedwongen is en zeker nog even zal nazinderen. Het lijkt ons dan absoluut niet verstandig om ons evenement te laten doorgaan, we zullen dit jaar annuleren om ons ten volle te focussen op de huidige situatie. We hopen jullie allen sterk en gezond terug te zien in 2021. Zorg voor uzelf en uw dierbaren…”

Dwars door Beveren was dit jaar de vierde manche van het criterium Roeselare Loopt. De eerste wedstrijd op de kalender is Dwars over de Mandel op vrijdag 8 mei, maar de werkgroep van het Klein Seminarie wacht nog even af vooraleer ze een beslissing neemt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier