Duizenden rallyfans genieten van shakedown in Nieuwkerke

© EF
Redactie KW

Donderdagavond is Nieuwkerke opnieuw gastdorp van de shakedown van de Ypres Rally. Opnieuw zijn duizenden rallyfans te gast in het grensdorp om er in de sfeer te komen van de wedstrijd die op vrijdag echt van start gaat.

Het parcours voor de testritten is niet veranderd in vergelijking met vorig jaar. “De start ligt aan de Korte Pipe om dan het bochtenwerk van de Spiervelden aan te vatten”, vertelt Hugo De Moor uit Wulvergem. “Het spektakel begint pas echt met de passage over het marktplein.”

De testritten zijn belangrijk voor de piloten om hun startpositie te kiezen. “Wie de snelste tijd heeft op de shakedown, zal daarvoor niet automatisch op vrijdag als eerste van start gaan. Het kan een nadeel zijn om als eerste te starten, want dan moet je – zoals het in rallytermen klinkt – de baan vegen.”

Naast het sportieve gebeuren staat ook de spreekwoordelijke sfeer en gezelligheid centraal tijdens de shakedown. “Alle verenigingen kwamen samen om een gezamenlijke prijs voor eten en drank af te spreken”, zegt Danny Vandenberghe van SK Nieuwkerke. De club zal de voetbalkantine donderdagavond opnieuw op volle toeren zien draaien.”

(MDN/JL)