Dubbeltornooi moet hoogtepunt seizoen worden bij TC Alexander

© Bestuur van TC Alexander op de foto herkennen we van links naar rechts Johnny Vanneste , Filiep Maes,Mario Ronse, Brecht Vannes
Redactie KW

Al voor de 21ste keer organiseert TC Alexander het AD Delhaize Dubbeltornooi. “Het absolute hoogtepunt van het seizoen. We kijken er volop naar uit om terug van start te gaan. Zeker nu we de garantie hebben gekregen dat we hier op Schiervelde mogen blijven tot 2044”, zegt een trotse voorzitter Johnny Vanneste.

Na de heraanleg van terreinen 3, 4 en 5 eind 2016 waren de afgelopen winter de terreinen 1 en 2 aan de beurt. De omgeving van het clubhuis werd ook volledig vernieuwd en het terras mag gezien worden en zal zeker zijn nut bewijzen tijdens het dubbeltornooi”, opent Johnny Vanneste, voorzitter van TC Alexander. “Voor de allerkleinsten plaatsen we ook een nieuwe schommel. Hiermee zijn de grootste renovatiewerken achter de rug.”

“We zitten nog met nieuwe ideeën in het achterhoofd maar die zullen even in de wachtkamer geplaatst worden. Stilzitten doen we echter zeker niet. Sportief loopt alles ook op wieltjes, we tellen momenteel al 265 leden, wat meer is dan op hetzelfde tijdstip vorig jaar.”

Interclub

TC Alexander telde dit seizoen elf interclubploegen bij de volwassenen en vijf bij de jeugd. “Bij de jeugd stoten de U9/3 en de Jongens U 15/4 door naar de achtste finale van de eindronde. We duimen alvast voor de toekomst van onze club. Bij de volwassenen hebben we nog vijf teams in de running voor de West-Vlaamse titel. Ook de tennislessen en -kampen draaien op volle toeren, elk jaar zien we het aantal stijgen. Een dikke pluim voor Sacha Lingier en zijn team voor de prima organisatie.”

300 inschrijvingen

Ons dubbeltornooibestuur is ondertussen druk in de weer met de laatste voorbereidingen voor de 21ste editie van het AD Delhaize Dubbeltornooi, waarbij we hopen op een bezetting van 300 inschrijvingen. Momenteel staat de teller op 245, er kan nog ingeschreven worden tot en met vrijdag 8 juni. In totaal staan 14 criteriumreeksen op het programma en we voorzien ook twee reeksen buiten criterium (Dubbel Heren 6 en Dubbel Gemengd 6 van 15 tot 45 punten).”

“We wijken niet af van onze traditionele formule en ook het WK voetbal zal op de voet gevolgd kunnen worden”

“De wedstrijdleiding is in handen van Gauthier Van Rijckeghem en de finales zijn voorzien op zondag 24 juni. We wijken niet af van onze traditionele formule en ook het WK voetbal zal op de voet gevolgd worden.”

Andere evenementen

Verder staan er dit seizoen nog enkele evenementen en organisaties op de kalender van TC Alexander. Op 26 juni is er sportdag van SBS-2. Op 27 juni teenagerstennis: een namiddag voor jongeren met alcoholvrije aperitieven en hapjes. De leden mogen ook niet-leden uitnodigen. Op 30 juni is er tennisdating, voornamelijk voor nieuwe leden om eventuele tegenspelers te leren kennen maar ook wel andere leden toegelaten. Er worden korte wedstrijdjes gespeeld met regelmatig doorschuiven. Met hapjes en drankjes.

“In de laatste week van de grote vakantie is er het tennis- en omnisportkamp. Verder voorzien we ook een fietsuitstap en eind september hebben we dan de barbecue voor de vele vrijwilligers, want zonder hen is dit alles niet mogelijk. In november knopen we weer aan met ons clubfeest, dat al enkele jaren van de kalender was verdwenen. Dus voor zowel jong en oud is er dit seizoen veel te beleven bij TC Alexander”, besluit de voorzitter. (AXV)