Dubbele reekszege voor Xavier Degeldere in Wilskerke

Xavier Degeldere © Foto Coghe
Redactie KW

De Motor Cross Liefhebbers Bond was tijdens het weekend van de nationale feestdag te gast in Wilskerke-Middelkerke voor de Grote Prijs van de Westkust in een organisatie van het Team Kampeerwagens Dirk Hofman – Mc Carin en Team Kenny Roelandts. Het werd een top-organisatie met iets meer dan 350 piloten op zondag.

Xavier Degeldere met dubbele reekszege

De man uit Ingelmunster in de kleuren van het MEOR-team was duidelijk de beste bij de Nieuwelingen C (+41 jaar) in beide reeksen na een spannende strijd. ‘Gelderke’ schreef de dubbel en de eindzege op zijn naam na enkele weken renovatie en heroptreden met heel wat pijn na een zware schouderblessure die eindelijk volop rendeerde nadat hij de vorige weken met veel moed aan de start kwam.

Gerdy Bouton (Zuidschote) was opnieuw de beste in beide reeksen bij de Nieuwelingen B (28-41 jaar) en pakte aldus zijn zoveelste eindzege. Bij deze was de tweede podiumplaats weggelegd voor Dimitri Vandesteene, de jonge man uit Knesselare in de kleuren van Motor Club ‘t Hoekske uit Oedelem. Hij legde beslag op de vijfde en tweede plaatsen in de reeksen. De derde plek in de eindstand was voor Jens Zutterman uit Ieper met de derde en vierde plaatsen in de reeksen.

Cisse Haelewyn (Lichtervelde) moest in zijn reeksen bij de Nieuwelingen A het meesterschap aanvaarden van een gastrijder die beide reeksen op zijn naam schreef. Cisse was wel de betere uit MCLB op een dubbele tweede plaats en pakte het maximum van 50 punten voor het B.K. waarin hij met liefst 65 punten voorsprong aan de leiding staat.

Lauclin Demeulenaere uit Zuidschote, lid van het organiserende Team Hofman, nam in beide reeksen bij de Beloften kopstart en kon verder uitlopen en beide reeksen op zijn naam schrijven. Hij mocht dan ook huiswaarts met de bloemen en de grootste beker. De tweede podiumplaats was voor Wout Vandecappelle (Oostrozebeke) die telkens als tweede door de finish ging na knappe wedstrijden en een hevige strijd.

Avo Tack (Oostrozebeke) werd dubbele reekswinnaar bij de Juniors 250cc en eindzege, de derde podiumplaats was voor Aaron Spruytte uit Kortemark die als vijfde en tweede werd afgeklokt. Bij de Juniors 500cc die moesten strijden voor punten in het B.K. was er een driedubbele tweede plaats voor Jamy Carron (Tielt) die in de tussenstand van het B.K. aan de leiding staat met een ruime voorsprong van 76 punten.

Niel Vandevelde (Ooigem) mocht met de hulde na afloop op het hoogste schavotje als winnaar bij de Nationalen 250cc na dubbele reekszege. Nick Lamote (Sysele) mocht op het tweede schavotje na zijn tweede en vierde plaatsen.

Jonas Dockx (Diksmuide) werd als derde en tweede afgevlagd bij de Nationalen 500cc, goed voor de tweede eindstek. De derde plaats was voor Tom Lahousse (Koolskamp), die de eerste reeks op zijn naam schreef en zesde werd in de slotmanche.

Jurgen Wybo (Sint Eloois Winkel – Lichtervelde) mocht nog eens op het hoogste schavotje met de bloemen na zijn dubbele reekszege bij de Internationalen 250cc, hij kwam tussen de zware motoren als tweede en zesde onder de geblokte vlag. Jerome Biets (Jabbeke) werd bij deze kwartliters derde in beide reeksen en de eindstand.

Bij de Internationalen 500cc was er dubbele reekszege voor kampioen Wietse Brackman en de tweede plaats voor Robin Bakens. Mattis Meersschout (Wingene) werd derde in totaal met de vijfde en tweede plaatsen.

Stanley Verstaete (Zerkegem) mocht met de hulde van de Inters Open B op het hoogste schavotje met de bloemen en de grootste beker, hij pakte dubbele reekszege met de achtste en tiende plaatsen tussen de A-rijders. Greg Demeulemeester (Kerckhove) moest ditmaal vrede nemen met de tweede plaats na 13 eindzeges op rij, hij kwam als 11de en 13de door de finish, als tweede B. In de stand van het B.K. staat Greg riant aan de leiding met bonus van 73 punten op zijn dichtste achtervolger. Damon Tanghe (Ooigem) werd derde bij de Inters Open B met de derde en vierde plaatsen.

Bij de Quads A was de zege voor Niels De Winter (Desselgem) met reekszege en tweede plaats. Glenn De Swarte (Loppem) werd derde in groep A met de derde en vierde plaatsen. Axel Volckaert uit Zonnebeke was andermaal de beste bij de Quads B, nieuwe eindzege met de zevende en achtste plaatsen tussen de A-rijders, als tweede en reekswinnaar groep B (-18jaar).

Zijspannen

Bert Soetaert – Gianni Dhondt (Oostrozebeke) werden dubbele reekswinnaar na twee knappe starts en sterke reeksen die ze foutloosafmaakten, en dus werden ze eindwinnaars in groep A. Kenneth Dierckens – Joey Valcke (Tielt-Oostrozebeke) werden tweede in de eindstand A met de vierde en tweede plaatsen, telkens na een moeilijke strijd en inhaalrace.

Kelly Debruyne – Jens Mans (Oostrozebeke) mochten mee op het podium als driedubbel derde.

Daen Valcke – Robbe De Veene (Oostrozebeke-Kachtem) waren de winnaars bij de Zijspannen B en werden als zesde en vierde afgevlagd, als tweede en reekswinnaar B.

Arne DemeulemeesterNiki Debruyne (Meulebeke) werden dubbel vijfde afgevlagd na kopstarts en een goeie wedstrijd, als reekswinnaar en tweede groep B, maar waren vier seconden langer onderweg dan Valcke in de totaaltijd.

De broers Maxim en Mathias Moenaert (Gistel) mochten mee naar de hulde als derde in groep B, zij legden beslag op de zevende en negende plaatsen, als derde en vierde B.

Volgende afspraak op 28 juli in het Oost-Vlaamse Adegem, met o.a. proeven B.K. voor Nieuwelingen B, Beloften, Juniors en Nationalen 250cc, Quads en Zijspannen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier