Dubbel goud in topdivisie voor Lauwse trampolinegymnasten

Zondag deelden Sien Sabbe en Charlot Becquart, beiden aangesloten bij sportgroep Vaste Vuist Lauwe, het hoogste schavotje van het podium op de laatste voorronde van de Belgium Open Trampoline te Sint-Pieters-Leeuw.

Vlnr Robbe Dewulf, Sien Sabbe, Charlot Becquart en Jana Debard. © (Foto GF)

Ze haalden beide goud bij respectievelijk de meisjes en jongens in de Nationale Divisie tot 12 jaar. De concurrentie was bijzonder sterk en toonde indrukwekkende oefeningen, maar door hun mooie uitvoering en standvastigheid behaalden Sien en Charlot een hogere totaalscore dan hun leeftijdsgenoten uit de Belgische topclubs. Robbe Dewulf en Jana Debard haalden in hun categorie beide zilver.

Dubbel goud in topdivisie voor Lauwse trampolinegymnasten

Sportgroep Vaste Vuist Lauwe heeft ook een quasi perfect rapport behaald na een externe doorlichting van de club. De grootste club van de Gymnastiekfederatie Vlaanderen met bijna 2000 actieve leden behaalde het Q4Gym-kwaliteitslabel met een score van 80,93%. Afgelopen weekend werd het label officieel overhandigd aan de voorzitter van sportgroep Vaste Vuist Lauwe.

Dit kwaliteitslabel heeft betrekking op het volledige aanbod van sportgroep Vaste Vuist Lauwe, met daaraan gekoppeld de kwaliteitsvolle inbreng van haar volledig trainersteam. Deze score geeft aan dat deze club op een kwaliteitsvolle manier bezig is met haar clubwerking en de begeleiding van de talrijk ingeschreven sporters. Dit kwaliteitslabel blijft 4 jaar geldig. Daarna volgt een nieuwe audit. Dit kwaliteitslabel wordt bepaald aan de hand van een online meetinstrument dat door de Gymnastiekfederatie Vlaanderen vzw regelmatig geüpdatet wordt. Voorzitter van sportgroep Vaste Vuist Lauwe Defossez Dries: “In onze club blijven kwaliteit en kwaliteitszorg centraal staan. We zijn dan ook uiterst tevreden met de uitmuntende score van dit kwaliteitslabel.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.