Driedaagse ZRC ‘Flanders Grand Prix’ goed gestart: Veel volk en veel spektakel

Tweevoudig winnaar bij de pupillen, Matteo Deceuninck met papa Andy, opa Johnny Jonckheere, oma Rosette Vanthomme en neef judoka Jarne Talloen. © (Foto FRO)

Flanders Grand Prix, de driedaagse skeelerhappening van Zwaantjes Roller Club Zandvoorde, is op vrijdag goed gestart met 600 deelnemers, afkomstig uit 26 landen. De tijdrit over 200m, voor cadetten, juniores, jeugd en seniores zorgde meteen voor spektakel. Het massaal opgekomen publiek genoot ervan.

Bij de seniores dames pakte Fran Vanhoutte een mooie derde plaats, Sandrine Tas finishte op de zesde plaats. Bij de heren won de Fransman Sivilier, voor zijn landgenoot De Souza, de Duitser Gross en Zwaantje Indra Medard.

Ook de reeksen afvalling 5.000m werden afgewerkt en de jeugd, miniemen, pupillen en scholieren kwamen op de piste voor de snelheid, 4 of 8 ronden. Zwaantje Matteo Deceuninck, categorie pupillen, won de finale op beide afstanden. Op zaterdag en zondag volgen voor hem nog wedstrijden 1000/2.000m en op zondag 800 en 1.600m. Matteo gaat voor vijf op vijf.

Op zaterdag wordt de driedaagse verder gezet met wedstrijden Sprint en Eliminatie voor alle categorieën. Om 14u. heeft een hulde plaats voor Bart Swings, Olympisch schaatskampioen en vier keer goud skeeleren op de jongste Wereldspelen. Zondag start om 9u. met de wedstrijden op de weg in het centrum van Zandvoorde: 16km voor de dames, 32km voor de heren, telkens met meer dan 100 renners aan de start. Zondagnamiddag wordt het programma, in totaal meer dan honderd races, afgewerkt op de piste en de prijsuitdeling volgt om 18u.