Drie West-Vlamingen kampioen van België in Pamel

Tim Vandriessche is de nieuwe kampioen bij de Internationalen mx2. © Coghe
Redactie KW

Vorig weekend stond de tweede finalezondag op het programma op het gekende heuvelcircuit De Heideberg, het spektakelcircuit in Pamel-Roosdaal in hartje Pajottenland.

Tim Vandriessche uit Menen, kampioen bij de Internationalen mx2, is aan zijn zesde titel toe. In het dagklassement werd Tim slechts derde met de derde en tweede plaatsen, maar dat was meer dan voldoende voor de Belgische driekleur. Hij houdt nog 25 punten voorsprong op Jerome Biets uit Jabbeke, de dagwinnaar met een tweede plaats en reekszege en de tweede plaats in het kampioenschap. Bij de Internationalen mx1 was de dagzege voor thuisrijder Wietse Brackman met dubbele reekszege, voor David Segers met een derde en een tweede plaats. Voor David was dat net voldoende om de titel te pakken met twee punten bonus op Wietse. Jurgen Wybo (Lichtervelde) mocht mee op het podium als derde in het dagklassement met de vijfde en derde plaatsen en hij werd ook derde in het nationaal kampioenschap. Wybo was in strijd voor die derde plaats in het BK met Maarten Govaert (Oostrozebeke), maar die kwam op het einde van de eerste reeks ten val, waardoor hij de derde plek aan zijn neus zag voorbij gaan.

Damon Ingels (Maldegem) is de nieuwe nationale kampioen bij de Juniors mx2 na een gigantische strijd. Damon werd tweede in het dagklassement met de tweede en vierde plaatsen en dat was net voldoende voor de titel. Zijn grootste concurent Colanbeen viel uit in de tweede manche en Van Pottelberg, die beide reeksen won, kwam twee punten te kort. Nick Lamote (Sijsele) werd tweede bij de Nationalen mx2 met de tweede en derde plaatsen en kampioen Stanley Verstraete (Zerkegem) derde met een vijfde plek en een reekszege. Stanley werd achteraf gehuldigd als de nieuwe kampioen.

Kristof Calus (Heestert) werd derde bij de Masters, Stefaan De Ruyck (Tielt) tweede bij de Nieuwelingen B met tweede en derde plaatsen, Maikel Zutterman (Beernem) derde bij de Experten en Dieter Debaets (Sint-Baafs-Vijve) derde bij de Nieuwelingen mx1. Cisse Haelewyn (Lichtervelde) werd tweede bij de Nieuwelingen mx2 met tweede en vierde plaatsen en Wouter Dormont (Otegem) derde bij de Beloften mx2 met de derde en vierde plaatsen.

De vierwielers waren aan hun finaledag toe en de spanning was te snijden bij de Quads A voor de ereplaatsen en bij de Quads B (+30 jarigen) voor de titel. In groep A was er een driedubbele derde plaats voor Jens De Kegel (Koekelare), die de tweede podiumplaats verliest aan Plevoets, die net voor Jens dubbel tweede werd en net vier punten meer telt in de eindstand van het BK. Bert Bintein uit Izegem vernieuwt zijn titel bij de Quads B na een zinderende finale. Hij houdt één schamel puntje over op thuisrijder Stephen De Mel, de dagwinnaar met dubbele reekszege. Bert Bintein werd tweede met de derde en tweede plaatsen in het dagklassement.

Zijspannen

Yens Delmotte en Tom Verbrugghe (Kachtem-Meulebeke) waren heer en meester bij de driewielers. In beide reeksen kwamen ze direct aan de leiding en ze konden steeds verder uitlopen. Daen Valcke en Ines Delmotte (Oostrozebeke) werden winnaar bij de Zijspannen B na twee heel knappe races. Ze kwamen als tweede en derde onder de geblokte vlag. Koen Vandecappelle en Kristof Nolf (Oostrozebeke) mochten mee op het podium als tweede B’s na hun derde en vierde plaatsen. Bjorn De Schuyter en Steve De Schacht (Gistel-Oudenburg) mochten mee naar de hulde als derde in groep B met de zesde en tweede plaatsen.

Volgende afspraak op zondag 24 september in Wingene op een terrein gelegen langs de baan Wingene-Hertsberge. Derde en laatste finaledag, met toekenning van de driekleur aan de Nieuwelingen Open, mx1 en mx2, Experten, Juniors en Nationalen mx1.

(Guido A.)