https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Drie ko’s op Ingelmunsters Boksgala

Bruggeling Sergie Ballegeer (links) won met ko tegen Lucas Brognard. © (foto Bart)
Lode Blomme

De meeting in Ingelmunster was zaterdag intussen aan de zevende editie toe. Er waren drie ko’s, zeges voor de West-Vlamingen Sergei Ballegeer en Hakim Ben Ali en de Fransman Maidin Elgarni won de IBO Continental Championship bij de Super Featherweights tegen Brian Palaez uit Spanje.

Bij de liefhebbers verloor de plaatselijke Kenneth Deltour van BC Monteyne op punten van Younis Rahmani (BC Oostende). De tweede amateurkamp zou een van de mooiste van de avond worden. Daar zorgden Jonathan Dhondt (BC Asse) – die won op punten – en Emran El Boudjani (BC Falcons), twee technisch sterke boksers, voor.

Even later revanche voor de Ingelmunsterse Amy Naert (Deco Boxing Team) tegen Anouk Echteld. De Nederlandse die eerder Naert versloeg, begon stevig, maar Naert maakte in de derde ronde het verschil. Haar volgende doelen zijn het Vlaams en Belgisch kampioenschap in februari en maart.

Een andere Ingelmunsternaar Mathias Dubaere (BC Montreyne Ingelmunster) bokste een rommelige kamp en eerder ontgoochelende kamp tegen Shabangi Batulegi (BC Poperinge).

Spektakel in eerste ronde

Daarna volgden twee ko’s in de eerste ronde. Anthony Kastermans (Aalst) hield het exact 1’35” vol tegen Odiga Langanga, (BC Elite Enghien), al werd die laatste in het begin ook geteld toen hij even op de knieën ging.

Ook in de eerste profkamp van de avond een ko in de eerste ronde. Steve Eloundou Ntere en Michael Pareo vlogen er meteen stevig in, maar al snel had Pareo geen verhaal tegen enkele mokerslagen van Ntere.

Bloederige kamp Ben Ali

Meulebekenaar Hakim Ben Ali bezorgde de Fransman Matthieu Lehot in de eerste ronde een wonde aan het oog zodat het er de hele kamp bloederig aan toe ging. Ben Ali imponeerde niet, maar hield wel de volle acht ronden de controle en won unaniem op punten.

Hakim Ben Ali (links) won op punten tegen Matthieu Lehot.
Hakim Ben Ali (links) won op punten tegen Matthieu Lehot.© foto Bart

En dan was het de beurt aan De Beer van Brugge. Sergei Ballegeer had in Izegem niet kunnen kampen omdat zijn tegenstander de dag voordien een zwaar auto-ongeval had en was daardoor extra gemotiveerd voor de meeting in Ingelmunster. Hij had wel een taaie klant aan Lucas Brognard. De Bruggeling viseerde aanvankelijk duidelijk het lichaam van de wat grotere Fransman en bracht in de derde ronde een eerste keer de volle zaal aan het juichen met een rake combinatie. Meer van dat in de vierde ronde, maar Brognard bleek over een groot incasseringsvermogen te beschikken, al werd op het einde van de vijfde ronde duidelijk dat hij het einde van de kamp niet zou halen. De Beer van Brugge vloog er in de laatste ronde meteen stevig in en deed zijn naam alle eer aan met een zware ko.

Te groot verschil in hoofdkamp

De laatste kamp van de avond was er een voor de IBO Continental Championship bij de Super Featherweights. Internationale allure, voor de intussen zevende editie van het Ingelmunsters Boksgala. Een pluim voor de organisatie, want de Fransman Maidin Elgarni en de Spanjaard Brian Palaez maakten er mooie en boeiende kamp van die de volledige tien ronden zou duren. Elgarni bleef uiteindelijk ongeslagen en won ook zijn 14de kamp, al was het overgrote deel van het publiek het niet eens met het te grote verschil in de scores die de drie scheidsrechters hadden toegekend.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.