Drie keer goud voor Gertjan Devaere (Lebad) op BK jeugd

Redactie KW

Op het Belgisch jeugdkampioenschap badminton in Lokeren behaalde Gertjan Devaere (18) liefst drie gouden medailles. De Oostrozebekenaar toonde zich zowel in het enkel, dubbel als het gemengd dubbel onklopbaar. Zaterdag 25 november treedt Gertjan aan op het Vlaams kampioenschap. Indien hij daar de tweede ronde haalt, komt hij uit tegen tienvoudig Belgisch kampioen Yuhan Tan, die tevens twee Olympische deelnames op zijn naam heeft staan.

“Ik was het gelukkigst met mijn zege in het enkelspel, omdat ik me daarin voor het eerst tot Belgisch kampioen kon kronen”, opent Gertjan Devaere. “De eerste set won ik overtuigend met 21-13. In set twee speelde ik iets te snel in het racket van mijn opponent, waardoor hij steeds kon counteren. De beslissende set ging gelijk op tot punt 11, maar ik won uiteindelijk met 21-16. Coaches Bart Verlinde en Hans Willems stuurden me tactisch erg goed bij.”

“In het enkelspel was het mijn eerste Belgische titel”

“Onze overwinning op het gemengd dubbel was dan weer de mooiste verrassing. Mijn partner en ik stonden namelijk het laagst geklasseerd en we hadden bovendien al een partij verloren. Maar we pakten alsnog het goud, tegen alle verwachtingen in. Bij het enkel en het dubbel was ik eerste reekshoofd, dus daar lag winst wel ietwat in de lijn der verwachtingen. Ik kon rekenen op de steun van mijn ouders en grootouders. Mijn broer en zijn vriendin kwamen zelfs speciaal vroeger terug van hun weekend in Zeeland om me de finale te zien spelen.”

Gertjan was al aan zijn achtste Belgisch kampioenschap toe. “In het dubbel won ik eerder al driemaal goud, in het gemengd dubbel is dit mijn tweede titel. Ik badminton al sinds ik in de derde kleuterklas zit. Eerst bij Oostrozebeke, daarna bij Lebad Heule. Ik heb het er enorm naar mijn zin, we zijn allemaal vrienden en de sfeer is super.”

“Dit weekend treed ik in Gent aan op het Vlaams kampioenschap (voor volwassenen red.). Ik wil zeker de eerste match overleven, want daarna kom ik uit tegen Yuhan Tan, de tienvoudige Belgisch kampioen. Ik heb hem nog nooit eerder ontmoet en ik zou het echt speciaal vinden om tegen hem te mogen strijden. Winnen zal in dat geval moeilijk zijn, maar ik geloof wel dat ik er een mooie wedstrijd van kan maken”, besluit de eerstejaarsstudent psychologie. (GH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.