Doek valt na zilveren editie Dwars door Geluwe

Drie deelnemers liepen alle edities: Stijn Vangheluwe, Roger Clicque en Bernard Vanlangendonck. © LV
Redactie KW

De stratenloop Dwars door Geluwe was zaterdag met de 25ste editie meteen aan de allerlaatste editie toe. Het werd overigens een van de beste want niet minder dan 912 sportievelingen (jeugdreeksen, jogging en prestatieloop) kwamen aan de start in de Beselarestraat.

De jogging lokte 463 deelnemers, wat meteen een record is in de geschiedenis van Dwars door Geluwe. Gemengde gevoelens alvast bij vele deelnemers die het bijzonder jammer vinden dat de organisatoren er mee stoppen. Misschien is er toch nog een waterkansje dat Dwars door Geluwe zou blijven bestaan. Er word alvast een Facebookpagina “Dwars door Geluwe blijft bestaan” geopend. De organisatie is bereid om haar ervaringen met eventuele opvolgers te delen, zo horen we uit de hoek van het bestuur. Benieuwd wat er uit de bus zal komen.

Bij de heren won Paul De Zutter uit Assebroek de prestatieloop van 14,3 km (47’19”). Tweede werd Nico Serroen uit Wevelgem (47’36”). Joris Moeyaert uit Langemark eindigde derde met een tijd van 47’39”. Vermelden we nog dat Stijn Vangheluwe, Roger Clicque en Bernard Vanlangendonck tijdens de uitreiking van de trofeeën gehuldigd werden voor hun deelname aan alle edities van Dwars door Geluwe.

(LV – foto LV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.