Dirk Beeuwsaert pakt Belgische titel 10 km op de weg

© ELD
Redactie KW

Kortrijkzaan Dirk Beeuwsaert (KKS) heeft in Lokeren de Belgische titel op de 10 km op de weg veroverd. Hij versloeg bij de +75 eenvoudig zijn eeuwige sportieve rivaal Petrus Van Assche.

Nadat de 76-jarige Dirk Beeuwsaert drie weken geleden al de Belgische titel op de 5000 meter op de piste in Ninove behaalde, duldde hij in Lokeren opnieuw niemand voor zich op de 10 km op de weg. “En daar ben ik natuurlijk heel tevreden mee”, glundert de atleet van KKS.

“Al vlug werd duidelijk dat het tussen mij en Petrus Van Assche zou gaan. Toen bleek dat Petrus, die meteen in mijn spoor postvatte, al na een kilometer de rol moest lossen, zag het er al goed uit. Ik kwam in een groepje terecht met Jozef Claessens (+70) die aanvankelijk een tiental meter voor mij uitliep.”

Strak tempo

“We hielden er een strak tempo op na en met nog drie kilometer voor de boeg kon ik mijn metgezellen van me afschudden. Uiteindelijk liep ik na 44’58” over de finish. Petrus kwam na 46’33” binnen. Het kon misschien nog sneller, maar ik ben hier toch meer dan tevreden mee.”

“Ik had me in mei al ingeschreven voor dit kampioenschap dat aanvankelijk in augustus zou doorgaan. Uiteindelijk ging het na twee keer uitgesteld te zijn toch door. We zijn al lang blij dat we nog wedstrijden kunnen en mogen lopen.”

In gezelschap

“Ik trek nog dagelijks bij het krieken van de dag de loopschoenen aan. Ik loop niet graag alleen, dus weet ik mijn plekjes uit te kiezen waar ik in gezelschap kan lopen. Dat doe ik ook vaak met een vriendenclubje uit Izegem.”

“Ik mag dus terugblikken op een geslaagde campagne met twee titels”, besluit Dirk die eerder al bij de +70 de titel op zijn lange erelijst mocht schrijven.

Steven Casteele (KKS) werd in een indrukwekkend deelnemersveld 10de bij de seniors in 29’33”. (ELD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier