In Krant van West-Vlaanderen van deze week zal u een reportage over de Belgian Cats kunnen lezen waarbij sterspeelster Emma Meesseman haar elf ploegmates beschrijft en typeert. Ook over de vier meisjes die gisteren in laatste instantie uit de boot vielen, lieten we de 26-jarige Ieperse van Ekaterinburg aan het woord.

Emma over Serena-Lynn Geldof

(22 jaar, ° Oostende, Center, speelt bij Namen)

"Wij zeggen gewoon Serena, want tegen dat je op het veld Serena-Lynn hebt gezegd, is de match al gedaan. (glimlacht) Bij de Cats is zij voorlopig back-up, maar bij Namen heeft ze onder de hoede van Philip (Mestdagh, ook bondscoach, red.) een serieuze progressie geboekt. Serena is iemand die alles laat gebeuren, maar dan soms plots iets zegt dat gepast is. En droog. Ook al is ze nog jong en moet ze nog veel bijleren, ik denk dat ze in de toekomst een vaste waarde zal worden."

Emma over Emmeline Leblon

(19 jaar, ° Frameries, Point Guard, speelt bij Luik)

"Het is de eerste keer dat ze in de selectie zit. Bij de vorige interlands zat ze in de preselectie. Ik kende haar niet, maar wist wel dat ze in Luik speelt, bij de assistent-coach van de Cats (Pierre Cornia, red.). Ik was onder de indruk van dat jonge meisje dat voor het eerst bij de grote Cats kwam. Ik weet wel nog niet genoeg over haar om te zeggen hoe ze is als persoon."

Emma over Maxuella Lisowa

(18 jaar, ° Fleurus, Small Forward, speelt bij Castors Braine)

"Haar eerste selectie. Maar in december speelde ik met Ekaterinburg tegen Castors en zag ik haar aan het werk. Ze is superjong, maar heeft van niets of niemand schrik. Dat vind ik heel goed. Ik heb veel vertrouwen in haar. Een enorm talentje dat in de jeugdreeksen heel dominant was. Voor zo'n jonge vrouw heeft ze ook al een heel mooi, atletisch basketlichaam."

Emma over Elise Ramette

(21 jaar, ° Ieper, Shooting Guard, speelt bij Sint-Katelijne-Waver)

"Ze is net als mij van Ieper. Ik heb haar als klein meisje zien opgroeien. Een heel spontaan meisje. Toen ze de eerste keer bij de Cats kwam, gaf ze meteen iedereen een knuffel. Als ik dat vergelijk met hoe ik vroeger was... Ze is klein van gestalte, maar heel energiek. Iemand die in de toekomst zeker een vaste waarde zal worden."

In Krant van West-Vlaanderen van deze week zal u een reportage over de Belgian Cats kunnen lezen waarbij sterspeelster Emma Meesseman haar elf ploegmates beschrijft en typeert. Ook over de vier meisjes die gisteren in laatste instantie uit de boot vielen, lieten we de 26-jarige Ieperse van Ekaterinburg aan het woord.(22 jaar, ° Oostende, Center, speelt bij Namen)"Wij zeggen gewoon Serena, want tegen dat je op het veld Serena-Lynn hebt gezegd, is de match al gedaan. (glimlacht) Bij de Cats is zij voorlopig back-up, maar bij Namen heeft ze onder de hoede van Philip (Mestdagh, ook bondscoach, red.) een serieuze progressie geboekt. Serena is iemand die alles laat gebeuren, maar dan soms plots iets zegt dat gepast is. En droog. Ook al is ze nog jong en moet ze nog veel bijleren, ik denk dat ze in de toekomst een vaste waarde zal worden."(19 jaar, ° Frameries, Point Guard, speelt bij Luik)"Het is de eerste keer dat ze in de selectie zit. Bij de vorige interlands zat ze in de preselectie. Ik kende haar niet, maar wist wel dat ze in Luik speelt, bij de assistent-coach van de Cats (Pierre Cornia, red.). Ik was onder de indruk van dat jonge meisje dat voor het eerst bij de grote Cats kwam. Ik weet wel nog niet genoeg over haar om te zeggen hoe ze is als persoon."(18 jaar, ° Fleurus, Small Forward, speelt bij Castors Braine)"Haar eerste selectie. Maar in december speelde ik met Ekaterinburg tegen Castors en zag ik haar aan het werk. Ze is superjong, maar heeft van niets of niemand schrik. Dat vind ik heel goed. Ik heb veel vertrouwen in haar. Een enorm talentje dat in de jeugdreeksen heel dominant was. Voor zo'n jonge vrouw heeft ze ook al een heel mooi, atletisch basketlichaam."(21 jaar, ° Ieper, Shooting Guard, speelt bij Sint-Katelijne-Waver)"Ze is net als mij van Ieper. Ik heb haar als klein meisje zien opgroeien. Een heel spontaan meisje. Toen ze de eerste keer bij de Cats kwam, gaf ze meteen iedereen een knuffel. Als ik dat vergelijk met hoe ik vroeger was... Ze is klein van gestalte, maar heel energiek. Iemand die in de toekomst zeker een vaste waarde zal worden."