Derde Kust Trail Run Oostende

Redactie KW

De Beachbikers organiseerden op zaterdagmorgen de derde editie van deze wedstrijd. Het leverde twaalf winnaars op.

De Kust Trail Run startte en kwam aan in Duin&Zee in Oostende. Er stonde drie afstanden op het programma.

Koppel op eerste plaats

Op de korte afstand (6,5km) waren de winnaars al op voorhand gekend. Het koppel Lies Deruddere-Davy Stieperaere uit Wevelgem losten de verwachtingen volledig in. Ze zijn alle twee meervoudig eindwinnaar van het Oostends Loopcriterium, het Houtlandcriterium én het kustcriterium. Samen stonden ze op het hoogste schavotje.

Lies won in 25’21”, voor Nel Van Damme (Oostende) en Sophie Tuttens (Meulebeke). Davy won in 20’47″voor Johan Olivier (Koekelare) en Frederik Ameloot (Oostende).

14 kilometer

De 14 km werd gedomineerd door Koksijdenaar Christof Declerck. Hij won vlot in 52’30”, voor Alain Geerts (Impe) en Benjamin Verlet (Oostende).

Bij de dames leverde Amanda Flannery (Oostende) een sterke prestatie. Ze won in 1.05’29”, voor Birgit Wauters en veterane Sophie Levecke (Oostende).

Naar verkeerde kant

De lange afstand zorgde voor een spijtige verwarring. Koplopers Karel Moerman (Diksmuide) en David Vlerick (St. Denijs) telden na twee ronden meer dan drie minuten voorsprong op de concurrenten. Ze liepen de verkeerde kant op en kwamen zo terug naar de aankomst, na 14 km.

Diederik De Mulder (Oostende) liep wel als eerste de 21km in 1.36’10. Hij werd uitgeroepen als winnaar, voor Kristof Stubbe (Oostende) en Steve Delanghe (Bredene).

Bij de dames won Katleen Bulcke (Diksmuide) in 1.53’07”, voor Liesbeth Cappon (Torhout), Danielle Deley (Bredene) en Tamara Vereecke (Jabbeke).

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.