Derde gouden medaille, maar ook zware val voor Fran Vanhoutte

© (Foto FRO)
Redactie KW

Geen twee zonder drie. Fran Vanhoutte, lid van Zwaantjes Roller Club, pakte op de nationale feestdag haar derde gouden medaille.

Tactisch sterke race van Fran. In de laatste ronde werd er veel getrokken geduwd en op het laatste rechte stuk was er een clash met de Spaanse tegenstandster. In de eindsprint leek Fran het te halen. Na de streep kwam ze zwaar ten val, samen met een viertal andere rensters. Minuten na de val werd Fran uitgeroepen als winnares, meteen haar derde gouden medaille. Fran draaide bij de val enkele keren rond haar as, maar was bij bewustzijn. Ze werd voor controle naar het ziekenhuis gebracht. Wellicht zit het EK erop voor haar en dat is jammer. Ze had zeker ook nog goud kunnen pakken op de weg!

Donderdag kregen we een reactie van coach Kwinten Tas: “Gezien de omstandigheden en de zware val is het ok met Fran. Ze is terug in het hotel. We zullen niet verder reageren op de specificaties van haar blessures. Tot nu toe liep alles goed met mooie resultaten. De val van Fran is uiteraard een spijtig drama !”

Eerder woensdag behaalde Jorun Geerts (Heverlee) de zilveren plak op de 1000m Sprint Jeugd, Louka Leemans (ook Heverlee) pakte het brons. In de Relay Jeugd behaalde België zilver met het trio Jorun Geerts, Louka Leemans, Lena Bollaerts. (FRO)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten