Derde editie van Paljas Seaswim in Zeebrugge groot succes

© ACR
Redactie KW

De Paljas Seaswim, een organisatie van de Brugse Langerei Zwemmers en de Sportdienst van Brugge, leek andermaal een schot in de roos. Met net geen tweehonderd was het aantal inschrijvingen dubbel zoveel als vorig jaar.

De wedstrijd stond vanaf dit jaar ook op de kalender van de Vlaamse Zwemfederatie. Hierdoor kwamen niet alleen recreatiezwemmers aan de start van de zwemjogging, maar ook de competitiezwemmers. En dit tijdens de officiële wedstrijden in vier verschillende categorieën: heren en dames vrije slag en schoolslag.

Bij de competitiezwemmers werd de 1000 meter vrije slag het snelst gezwommen door OZEKA-zwemmer Ben Rutten in 13’47”. Bij de dames had Perinne Calet uit La Louvière net geen minuut langer nodig en finishte in 14’38”.

De 1000 meter schoolslag heren werd gewonnen door Niels Van Goethem, lid bij GBZ Beveren in een mooie tijd van 19’06”. Bij de dames schoolslag werd de eerste plaats opgeeist door Gaelle Cornet uit Courcelles in 20’04”.

Het podium van de zwemjogging voor recreanten of niet competitiezwemmers werd bij de heren gewonnen door triatleet Jonathan Wayaffe in 13’48”, gevolgd door Jarne Woutermaertens en Jordi Vanpoucke. Bij de dames was thuiszwemster Katrien Delaender uit Brugge met een tijd van 15’45” goed voor de eerste plaats, gevolgd door Pauline Teirlinck en Elke Eelbode.

(ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier