Derde editie Damme-Brugge-Damme een voltreffer

Redactie KW

Onder een staalblauwe hemel, met hier en daar een plukje wit, werd om 13 uur het startschot gegeven voor een van de eerste stratenlopen van de streek. Langs de Damse vaart namen in totaal zowat 1.200 atleten de start van Damme naar Brugge en terug.

Er was merkelijk meer volk dan vorig jaar en het weer zal daar zeker voor iets tussen gezeten hebben. “Ik vind het zelfs iets te warm om te lopen”, klonk het bij een organisator. “Maar het is natuurlijk veel beter dan tijdens onze eerste maal, zo’n drietal jaar geleden. Toen verdronk de wedstrijd bijna in regen en storm.”

Het waren de grootouders samen met hun kleinkinderen die de spits mochten afbijten in een origineel nummer. Over een afstand van 500 meter mocht het kleinste grut samen met oma of opa zijn koers lopen. Voor de jeugd tussen 7 en 12 was er een parcours van 1 kilometer uitgetekend en de oudere jeugd, tot 12 jaar, mocht zich meten over een afstand van vier kilometer. Om 14 uur startten de decathlon run (10 km) en de halve marathon.

Uitslagen

Dames 10 km

1 Barbara Maveau

2 Charline Vanheste

3 Lotte Verhelst

Heren 10 km

1 Alexander Rodriguez Diaz

2 Dieter Verschueren

3 Janes Goosens

Dames halve marathon

1 Annelies Deketelaere

2 Sofie Musschoot

3 Tania Vandewalle

Heren halve marathon

1 Simon Mestdagh

2 Bart Bleyaert

3 Dries Lernaut

(GD – foto GD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.