Derde Dag Flanders Grand Prix in Zandvoorde: winst voor Bart Swings in marathon

© (Foto FRO)
Fons Roets
Fons Roets Medewerker KW

Op zondagmorgen ging de derde dag van Flanders Grand Prix van start met twee marathons op de weg, onder massale belangstelling, in het centrum van Zandvoorde. De 98 dames moesten 16 km afleggen, de 136 heren 30 km. De Duitse Josie Hofmann en wie anders dan olympisch schaatskampioen Bart Swings stonden op het hoogste schavotje!

Bij de dames toonde ‘Zwaantje’ Sandrine Tas zich zeer bedrijvig in het winnen van de premiespurten. Op twee ronden van het einde demarreerde haar Duitse ploegmaat bij Powerslide van Tas, Josie Hofmann, en ze won met tien seconden voorsprong. Sandrine Tas sprintte zich naar de tweede plaats voor Aarathy Kasturiraj uit India.

Op twee wielen

Kort na de start van de 136 heren, juniores en seniores samen, verloor favoriet Bart Swings een wieltje van zijn linkerskate. Geen probleem voor de meervoudige Europese en wereldkampioen, hij reed verder op twee wielen en domineerde de wedstrijd.

Eerst demarreerde hij weg van het peloton met zijn Duitse ploegmaat Felix Rijhnen, de Belg Jason Suttels en de Portugees Miguel Bravo. Halfweg zette hij nog een tandje bij en onder luid applaus snelde hij, met meer dan een minuut voorsprong, naar de zege.

Indra Médard

Swings reed niet alle wedstrijden en komt niet in aanmerking voor eindwinst in Flanders Grand Prix. ‘Zwaantje’ Indra Médard staat aan de leiding in de tussenstand.

In de namiddag werd het volledig programma nog afgewerkt met 10 km afvalling voor de heren seniores.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.