‘Den otto’ uit Eigen Kweek komt gehavend uit shakedown in Boezinge

Redactie KW

Boezinge werd woensdagavond ingepalmd door heel wat piloten, die hun Historicwagen aan een laatste test kwamen onderwerpen in functie van de Las Vegas Ypres Historic Rally en de Geko Classics Ypres Rally.

Voor de vele rallyliefhebbers was dit meteen het startschot voor een druk weekend, met op donderdag de testrit in Nieuwkerke voor de moderne wagens en vanaf vrijdagnamiddag dan de start van de effectieve wedstrijden.

Natuurlijk was ook hier de Rode Duivels-gekte merkbaar, en werden er op diverse plaatsen schermen opgehangen om toch maar niets te moeten missen van en de rally én het voetbal. De braadworsten gingen als zoete broodjes over de toonbank in de diverse kraampjes en ook het lokale gerstennat vloeide vlot uit de tapkraan. Voor velen zal het waarschijnlijk wel een heel korte nacht geweest zijn…

Wat de sportieve kant betreft, hoorden we toch al bij enkele piloten klachten of kleine problemen, die er voor zullen zorgen dat er nog ijverig moet gesleuteld worden in de laatste uren naar de aanloop toe. Zo onder andere bij Poperingnaar Alain Vermeulen, die er over klaagde dat zijn BMW M3 schoof over de weg. Bij Stefaan Stouf (Nieuwpoort) leek de krachtbron van de Porsche nog niet optimaal na de opgave in Oostrozebeke einde mei. Olieverlies zorgde er voor dat er heel wat rook binnenin de cockpit kwam.

'Den otto' uit Eigen Kweek komt gehavend uit shakedown in Boezinge

Voor Jonas Langenakens zal het lied mogelijks al uitgezongen zijn. De testrit met de imposante Chevrolet Corvette Sting Ray zorgde voor een oververhitte motor, en tegen dat de finish werd bereikt sloegen de vlammen al van onder de motorkap. Afwachten of we de Vlaams-Brabander vrijdag effectief het startpodium zien afrollen.

Een deelnemer met een replica van de auto van thuisrijder Rudi Dekimpe verdween overigens met de dubbelganger van de ‘Eigen kweek’ Opel Kadett eventjes in het decor… ‘Den Otto’ – of de replica ervan toch – ziet er meteen nog iets compacter uit.

(Foto DM)