Delfine Persoon ziet Hakim Ben Ali zich tot Belgisch Kampioen kronen

Redactie KW

De Izegemse sporthal was donderdag goed gevuld voor de kerstmeeting. Volgens medeorganisator Herbert Herreman waren er 1.800 toeschouwers.

Meulebekenaar Hakim Ben Ali kroonde er zich tot de nieuwe Belgische kampioen lichtgewicht, door technisch ko in de tweede ronde van Reda Azaoui.


© VDB

Het Belgisch Kampioenschap lichtgewicht tussen Hakim Ben Ali uit Meulebeke en Reda Azaoui uit Menen was een maat voor niets. Reda verscheen in de ring als iemand die nog maar net de kerstkalkoen naar binnen had gewerkt, met enkele wijntjes bovenop. Hakim was heer en meester in de ring en al in de tweede ronde zag Reda’s Franse coach dat het geen zin had om verder te boksen en wierp hij zijn de handdoek in de ring. Toch een beetje jammer dat Reda zich zo onzorgvuldig op die titelkamp had voorbereid. Maar Hakim heeft de titel beet, tot grote vreugde van zijn coach Filip Tampere en wereldkampioene Delfine Persoon, die dan wel geen sportvrouw van het jaar werd, maar in de Izegemse sporthal enthousiast werd toegejuicht alsof ze die titel droeg

Delfine Persoon ziet Hakim Ben Ali zich tot Belgisch Kampioen kronen


© VDB

De kamp tussen Oostendenaar Younnes Amrani en Hovan Zhamkochyan was letterlijk een vechtpartij met een duidelijk mindere Amrani. Hij kreeg het al hard te verduren van in het begin van de kamp. Hij hield het uiteindelijk toch uit tot in de 6de ronde tot de ref de kamp na 50 seconden stil legde. Dat had hij eigenlijk al twee ronden eerder mogen doen.

De klasse van Seba

Die andere Oostendenaar, Seba Steen, straalde dan weer klasse uit tegen de Fransman Nabil Lamari die nochtans goed weerstand bood. “Ik zette druk in de eerste ronde, de tactiek die ik altijd probeer toe te passen”, zei Seba. In de tweede ronde moest de Fransman noodgedwongen opgeven door een neusbreuk en nog een schouderblessure. “Mijn twee volgende kampen zijn in februari in Ingelmunster en in april in Zwevezele, als Delfine bokst.”

Delfine Persoon ziet Hakim Ben Ali zich tot Belgisch Kampioen kronen


© VDB

De laatste kamp van de avond tussen Yves Ngabu en de Fransman Cedric Calonji duurde ook nog geen twee volle ronden. In de eerste ronde toonde de Fransman dat hij een stevige tegenstander zou zijn voor Yves, maar in de tweede ronde liep hij een ernstige schouderblessure op en moest noodgedwongen stoppen. Jammer voor de organisatoren en het publiek.

(IB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.