Delfine Persoon zet handtekening onder contract voor superkamp in New York

Delfine Persoon: "Ik wil daar gaan winnen als underdog." © KD
Redactie KW

In de showroom van CNH in Zedelgem tekende Delfine Persoon maandagnamiddag het contract voor haar kamp tegen de Ierse Katie Taylor. Die zal op zaterdag 1 juni in Madison Square Garden betwist worden.

Delfine wilde zelf eerst nog eens terugkomen op haar ‘gemiste’ dopingcontrole. De bokskampioene benadrukte dat dit niet ging om een weigering, maar dat ze niet in staat was om een plasje te doen. “In sommige media was er sprake van dat ik vrijgesproken was van een geweigerde controle, maar dat is de waarheid wat geweld aandoen. Ik wilde effectief plassen, maar kon op dat moment niet. De controleur wilde niet mee de verplaatsing maken die ik voor mijn job aan het maken was. Gelukkig heeft men mijn versie van het verhaal aanvaard.”

Zaak gesloten en nu alle focus richting de wereldtitelkamp op zaterdag 1 juni in Madison Square Garden in New York. De onderhandeling met het management van Katie Taylor hadden wat voeten in de aarde, maar uiteindelijk bereikte men een overeenkomst waarin beide partijen zich konden vinden. “Amerika is natuurlijk het boksland. Mocht het niet tot een KO komen, dan hopen we dat de punten eerlijk kunnen toegekend worden. Wij gaan er alleszins 100 procent voor gaan. We hopen alle gordels mee te nemen naar West-Vlaanderen.”

Mentaal sterk

Voor Katie Taylor geldt de kamp als een thuismatch. “Ze zullen proberen ons uit ons evenwicht te brengen. Maar de organisatie ligt nu in hun handen, ik moet er dus enkel denken aan boksen. Dat is op zich al een groot voordeel. Ik wil daar gaan winnen als underdog.”

Coach Filiep Tampere: “Ze is mentaal heel sterk. Bovendien denk ik dat haar punch zwaarder is dan die van Katie Taylor. We gaan dus om te winnen.”

Nieuwe bokszaal in Gits?

Delfine wikt en weegt al eens: “Als ik verlies dan mag ik mijn valiezen pakken en naar België terugkeren. Als ik win, bepaalt het contract dat vanaf dan verder onder hun management zal boksen. Dan komt er hopelijk nog zo’n superkamp.”

Winst betekent niet enkel een nog groter hoofdstuk in de Belgische sportgeschiedenis, maar ook een mooie beurs. “Dat hopen we dan te kunnen investeren in een eigen bokszaal. De bokssport is groeiende, we moeten dus qua accommodatie uitbreiden. We hebben nu de oude VDAB-site in Gits op het oog om deze droom te realiseren.”

(IB/WVS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier