Delfine was van 1ste ronde de betere van de Nigeriaanse 'Iron Lady. Ronde na ronde bestookte ze Helen Joseph met een slagenregen, maar die begaf niet. In de 6de ronde liep ze een rechterkaakbeenletsel op en mogelijks een neusbreuk, maar ze bleef door boksen. De punten: 97-93, 98-92, 97-93. En nu Katie Taylor?

Persoon laakt na titel houding van Joseph: "Leek soms meer op straatgevecht dan bokskamp"

Persoon laakte nadien de wedstrijdingesteldheid van haar opponente. "Ik wil laten zien wat echt boksen is en met zo'n tegenstander gaat dat niet", verklaarde ze. "Het leek soms meer op een straatgevecht dan op een bokskamp. Ik was niet helemaal in vorm en ben een beetje teleurgesteld in mezelf vandaag", reageerde Persoon, die in de tweede ronde al een zware kopstoot te verduren kreeg. "Ik dacht dat mijn neus gebroken was. Maar geen zorgen aan mijn mama en papa, dat geneest wel", lachte ze.

De West-Vlaamse bedankte voorts haar trainer Filiep Tampere. "Zonder hem zou ik hier vandaag niet staan en zonder hem zou ik niet op de Olympische Spelen kunnen staan."

Nog 4 profkampen

Hakim Ben Ali tegen de Fransman Bibi. © (Foto Belga)

Hakim Ben Ali (Tampere) was al in de 1ste ronde heer en meester van de Fransman Bibi Ondoua in de 1ste ronde. Na 1'57"in de 2de ronde ging Ondoua naar het canvas na een linkse hoekslag. Hij werd geteld door maar mocht verder boksen van de ref. Hakim ging onmiddellijk weer in de aanval tegen een weerloze Ondoua. De ref legde kamp meteen stil. Technisch ko na 1'57".

"Ik bokste voor het eerst 2 klassen hoger en won aan kracht", zei Hakim, die als paracommando een opleiding voor de ontmijningsdienst Dovo volgt. "Normaal ben ik niet de puncher die wint met ko, maar dit keer lukte het wel."

Hedi 'Hells Bells' Slimani tegen de Rus Maxim Churbanov. © (Foto Belga)

Hedi Slimani (Filiep Tampere) bokste tegen de Russische kampioen Maxim Churbanov en won door stopzetting van de kamp in de 6de ronde op advies van de ringdokter. Hedi verkeert in supervorm.

Giovanni Techel (Filiep Tampere) had een taaie klant aan de Fransman Mevludin Suleymani (Alain Denon). Hij incasseerde toch ook enkele rake slagen, maar won uiteindelijk met 77-75, 78-74 en 77-75.

"Ik had het moeilijker dan ik verwacht had", zei de Poperingenaar."Maar toch voelde ik al in de 1ste rond dat ik zou winnen. Dat is mijn 7de kamp oprij die ik win. In de toekomst wil ik en gewichtsklasse lager boksen."

Amateurkampen

Aaron Jonckheere (BC Respect Lauwe) wop van Arne Baert (Boxing Team Houtland) , Robin Barbaux (Boxing Team Houtland) wop van David Wiecko (Shocx Gym), Leonardo Strynckx (Boxing Team Houtland) verloor door ko na 1'10" in de 2de ronde van Byas Asselman (JAH Boxing Academy).

(IB)

Delfine was van 1ste ronde de betere van de Nigeriaanse 'Iron Lady. Ronde na ronde bestookte ze Helen Joseph met een slagenregen, maar die begaf niet. In de 6de ronde liep ze een rechterkaakbeenletsel op en mogelijks een neusbreuk, maar ze bleef door boksen. De punten: 97-93, 98-92, 97-93. En nu Katie Taylor?Hakim Ben Ali (Tampere) was al in de 1ste ronde heer en meester van de Fransman Bibi Ondoua in de 1ste ronde. Na 1'57"in de 2de ronde ging Ondoua naar het canvas na een linkse hoekslag. Hij werd geteld door maar mocht verder boksen van de ref. Hakim ging onmiddellijk weer in de aanval tegen een weerloze Ondoua. De ref legde kamp meteen stil. Technisch ko na 1'57"."Ik bokste voor het eerst 2 klassen hoger en won aan kracht", zei Hakim, die als paracommando een opleiding voor de ontmijningsdienst Dovo volgt. "Normaal ben ik niet de puncher die wint met ko, maar dit keer lukte het wel."Hedi Slimani (Filiep Tampere) bokste tegen de Russische kampioen Maxim Churbanov en won door stopzetting van de kamp in de 6de ronde op advies van de ringdokter. Hedi verkeert in supervorm.Giovanni Techel (Filiep Tampere) had een taaie klant aan de Fransman Mevludin Suleymani (Alain Denon). Hij incasseerde toch ook enkele rake slagen, maar won uiteindelijk met 77-75, 78-74 en 77-75."Ik had het moeilijker dan ik verwacht had", zei de Poperingenaar."Maar toch voelde ik al in de 1ste rond dat ik zou winnen. Dat is mijn 7de kamp oprij die ik win. In de toekomst wil ik en gewichtsklasse lager boksen."Aaron Jonckheere (BC Respect Lauwe) wop van Arne Baert (Boxing Team Houtland) , Robin Barbaux (Boxing Team Houtland) wop van David Wiecko (Shocx Gym), Leonardo Strynckx (Boxing Team Houtland) verloor door ko na 1'10" in de 2de ronde van Byas Asselman (JAH Boxing Academy).(IB)