Delfine Persoon wint in Eernegem van de Russische Elena Gradinar

Delfine Persoon deelde rake slagen uit aan Elena Gradinar.© VDB
Delfine Persoon deelde rake slagen uit aan Elena Gradinar.© VDB
Redactie KW

In zaal de Klokkeputten konden een 300-tal boksliefhebbers voor het eerst weer naar een boksgala gaan kijken. Delfine Persoon won de IBO Intercontinental titel bij de super vedergewichten van de Russische Elena Gradinar.

Delfine is nog altijd heel populair en dat lieten haar fans duidelijk horen. Ze ging meteen in de aanval en de Russische, die herhaaldelijk vooroverboog, was duidelijk niet opgewassen tegen zoveel aanvalsgeweld. Ronde na ronde stapelde de leading lady van de bokssport de punten op.

Gradinar verweerde zich met alle mogelijke middelen om rechtop te blijven. In de 8ste ronde kreeg Gradinar eindelijk een publieke vermaning voor het herhaaldelijk vastklampen. De 9de ronde had Gradinar maar één doel meer: geen knock-out oplopen! En daar is ze ook in de 10de ronde in geslaagd. Een ruime puntenoverwinning. 100-89, 99-89 en 100-89. En nu Eddie Hearn overtuigen om voor de wk-titel te boksen tegen zijn Terry Harper.

“Jammer dat Gradinar geen mooi boksen toeliet”, zegt Delfine. “Het was pure antiboks.”

De kamp voor de IBO Continental titel bij de superwelters tussen de Nedelander Stephen Danyo en de Italiaan Christian Avelo Segura kon de boksliefhebbers erg boeien. Maar de Nederlander was technisch en stuk beter. De Italiaan leek in de laatste ronde plots herboren, maar het kalf was toen al verdronken en de puntenachterstand té groot. 97-91, 99-89 en 99-89 zijn sprekende cijfers!

(IB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.