Delfine Persoon wil in Oostende opnieuw wereldkampioen worden

V.l.n.r.: Elise Kouassi, Hakim Ben Ali, Delphine Persoon, Giovanni Techel en Hedi Slimani. © VDB
Redactie KW

De in juni in New York ten onrechte verloren kamp voor de wereldtitel WBC bij de lichtgewichten tegen de Ierse Katie Taylor is voor Delfine Persoon al een hele tijd verleden tijd. “Nu wil ik op maandag 11 november in de ‘Versluys Dôme Arena opnieuw wereldkampioen worden bij de super pluimgewichten tegen de Nigeriaanse ‘Iron Lady’ Helen Joseph”, zegt een strijdlustige Delfine.

“Ik zat nooit écht in de put na het verlies tegen Katie Taylor”, zei Delfine op de persconferentie. “Ik ben er onmiddellijk opnieuw voor blijven gaan en wilde niet wachten op een voorstel voor een rematch vanuit het ‘kamp Taylor’. Vandaar dat ik voor een WK-titel in een gewichtsklasse lager ga. Boksen is voor mij een uitlaatklep, een vorm van ontspannen en oké, als ik een kamp doe is er wel een beetje stress, maar ook niet meer.”

Delfine (34) heeft er ondertussen 45 kampen opzitten waarvan ze er 43 won. Zeg maar 44, want in New York was zij voor de wereldtitel bij drie bonden veruit de betere van de Ierse, maar de scheidsrechters hadden het – hoe is dat mogelijk in het bokswereldje – anders gezien dan miljoenen tv-kijkers.

WBA Gold

Nu wil ze voor de WBA Gold Female Super Featherweight World Title gaan, het vrouwelijk super pluimgewichtkampioenschap. Haar tegenstander de Nigeriaanse Helen Joseph (30), die in Amerika woont, bokste 22 profkampen en won er zeventien en bokste twee draws. Een dame met power. Ze was de sparringpartner van tweevoudig Olympisch kampioene bij de middengewichten Clarissa Shields, ze werd IBF Intercontinental Wereldkampioene bij de Featherweights, wereldkampioene WBF Intercontinental en bokste gelijk tegen de Amerikaanse Tyriesha Douglas voor de UBFwereldtitel. Geen makkie voor Delfine.

Delfine Persoon en Filiep Tampere.
Delfine Persoon en Filiep Tampere.© VDB

Het boksgala is een samenwerking tussen de Stad Oostende en Boxing Team Houtland. “Een mooi evenement van hoog niveau en met heel veel uitstraling waaraan de Stad Oostende absoluut wilde meewerken”, zegt Björn Anseeuw, eerste schepen van Oostende en voorzitter van de Versluys Dôme Arena. “Ook om duidelijk te maken dat er op die locatie, die vooral gekend is voor de basketbal, ook voor allerlei andere evenementen kan gebruikt worden.”

Nog vier profkampen

Naast de WK-kamp staan er ook nog vier profkampen op de affiche. Elisee Kouassi (Filiep Tampere) krijgt de 29-jarige Jonathan Bila Mungenga als tegenstander, Meulebekenar Hakim Ben Ali (Tampere) bokst zijn 29ste profkamp tegen de Fransman Bibi Ondoua, Poperingenaar Giovanni Techel (Tampere) komt in de ring tegen de Fransman Mevludin Suleymani en Hedi Slimani (Tampere) krijgt de Rus Maxim Churbanov als tegenstander.

Er zijn vijf amateurkampen met Arne Baert, Robin Barbaux, Leonardo Strynckx en George Thibault.

Praktisch

De weging van de profs vindt plaats op zondag 10 november in de vertrekhal van de luchthaven van Oostende in de Nieuwpoortsesteenweg 889 in Oostende.

Delfine Persoon.
Delfine Persoon.© VDB

Tickets: tribune boven 40 euro in voorverkoop (vvk), 45 euro aan de deur (add); tribune beneden 55 euro in vvk, 60 euro add; vip-café 95 euro in vvk, 100 euro add; vip-arrangement (met diner) 185 euro. Online tickets kopen, doe je hier. Vip-arrangementen via Stefaan Briunkman op 0478 39 46 57.

Extra’s

Vrijdagavond 8 november is er om 16 uur in het Feest- en Cultuurpaleis van Oostende aan het Wapenplein een workout waar Delfine, Helen Joseph, Hedi Slimani en de Rus Maxim Churbanov zullen te zien zijn tijdens een training. Ook de andere profboksers uit de stal Tampere zullen er zijn.

Morgen dinsdag 5 november doet Delfine Persoon om 19.30 uur de ‘opwerpbal’ voor basketclub Filou Oostende in de Versluys Dôme Arena.

(IB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier