Delfine Persoon voor de achtste keer wereldkampioene ?

© Delfine Persoon bij haar vorige kamp om de WBC-wereldtitel, in november 2017 in Zwevezele. (Foto a-Bart)
Redactie KW

Op zaterdag 9 juni verdedigt Delfine Persoon voor de zevende keer haar wereldtitel bij de lichtgewichten in sportcentrum de Klokkeputten in Eernegem. Haar tegenstander is de Argentijnse met de lange naam Natalia Vanesa del Valle Aguirre, alias ‘La Cobrita’. Daarnaast staan nog twee elitekampen op het programma met halfzwaargewicht Samuel Kadje en super welter Brice Bula Galo, twee poulains van Filiep Tampere.

Delfine Persoon verdedigt voor de zevende keer haar wereldtitel bij de WBC en heeft de voorbije weken intensief getraind. “Vooral alternatieve trainingen zoals lopen en sparren”, verrast Delfine Persoon. “Omdat ik opnieuw op de sukkel ben met mijn linkerpink. Tijdens de revalidatie na mijn handoperatie is er een stukje bot van mijn pink losgekomen door het te ver plooien en strekken van de pinkgewrichten.

In de voorbereiding op mijn WK-kamp van komende zaterdag vermijd ik echte bokstrainingen met de handschoenen aan omdat ik dan het risico loop niet pijnvrij te kunnen aantreden. Boksen kan een grote impact hebben op die blessure. Jammer, maar ik vang dat tekort aan wedstrijdritme wel op in mijn voorbereiding en tijdens de eerste ronden van de kamp.”

Niet sierlijk

Delfine Persoon weet dat Del Valle een bokster is die met het hoofd vooruit bokst en zwaait met de armen. “Ze is geen sierlijke bokster. Je kunt ze een beetje vergelijken met die andere Argentijnse Erica Anabella Farias tegen wie ik eerder won. Ik mag in elk geval niet in de val lopen en meedoen met haar manier van boksen. Del Valle is ook linkshandig. Ik zal op afstand moeten blijven en technisch boksen.”

De meervoudige wereldkampioene had liever nu al de Ierse Katie Taylor, de wereldkampioene bij de WBA en IBF, als tegenstander gehad. “Maar die was nu nog niet bereid om tegen mij te boksen. Ik wilde het trouwens twee jaar geleden al tegen haar opnemen. Ik ben ondertussen ook wat ouder geworden en er zit ook al een beetje sleet op mijn lichaam.

“Mijn volgende kamp na zaterdag moet absoluut tegen Katie Taylor zijn”

“Mijn volgende kamp na zaterdag moet absoluut tegen Katie zijn. Aan de andere kant begrijp ik ook wel dat ze me nu nog niet in de ogen wil kijken. Katie is fulltime met boksen bezig en krijgt bij elke kamp heel veel tv-rechten. Ze strijkt per kamp 150.000 euro op als die rechtstreeks op televisie wordt uitgezonden.”

Delfine Persoon voor de achtste keer wereldkampioene ?
© Na het behalen van de vorige wereldtitel in Zwevezele in november 2017. (Foto Bart)

“Filiep en ik zagen haar laatste wedstrijd zelfs thuis op tv. In ons klein landje wordt nooit een wereldtitelkamp rechtstreeks uitgezonden, tenzij de organisator er vele duizenden euro’s voor betaalt. Financieel kunnen we Katie Taylor dus niet zoveel bieden.”

“Alleen dat ze wereldkampioene kan worden van de grootste bond, de WBC, als ze wint. Zover laat ik het echter niet komen. Nu komt het er op aan eerst mijn kamp van komende zaterdag te winnen, dan te zorgen dat mijn handblessure volledig geneest en daarna gaan we voor een titelkamp tegen de Ierse.”

Nog twee profkampen

Samuel Kadje (28) bokst in Eernegem voor het Belgisch kampioenschap tegen de Hongaar Laszlo Penzes (39). “Die leeftijd wil niets zeggen. Laszlo begon pas te boksen in oktober 2017 en is nog lang niet versleten. Hij won trouwens acht van zijn negen kampen”, weet coach Filiep Tampere.

Brice Bula Galo (31), alias The Gun en de nieuwe poulain van Filiep Tampere, neemt het op tegen de Hongaar Roland Hamar (26). “Brice bokste acht kampen en won er zes, maar is het laatste jaar technisch een stuk sterker geworden. De Hongaar bokste nog maar vier kampen, maar won ze alle vier met ko. Naast de drie profkampen staan er nog vijf amateurkampen op de affiche.

(IB)

Boksgala Eernegem

Het boksgala in Eernegem wordt georganiseerd door Stefaan Brinckman en Geert Vandaele in samenwerking met Boxing Team Houtland van Filiep Tampere en Delfine Persoon.

De weging van de profboksers vindt plaats op vrijdag 8 juni om 18 uur in de bureaus van Suprima Lounge – Firma Suprima aan de Fabrieksweg 48 in Eernegem.

Aanvang: het boksgala begint om 20 uur.

Staanplaatsen kosten 20 euro in voorverkoop en 25 euro aan de deur.

Tribuneplaatsen 50 euro in voorverkoop en 55 euro aan de deur.

Kaarten te verkrijgen in café De Boksneuze in Lichtervelde, Muziekkaffee Yin Yang in Gits, West-Flanders Motorbikes in Roeselare, Friet-huisje ‘t Veld in Eernegem en cafetaria Time Out in zaal Klokkeputten in Eernegem.

Profkampen: Delfine Persoon – Natalia Vanesa del Valle Aguirre, Samuel Kadje – Laszlo Penzes, Brice Bula Galo – Roland Hamar.

(IB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.