Delfine Persoon verovert WBC Silver-titel bij supervedergewichten

© Belga

Delfine Persoon heeft zaterdag de vacante WBC Silver-titel bij de supervedergewichten veroverd. Ze versloeg in Abu Dhabi de Française Elhem Mekhaled op punten.

De 37-jarige Persoon haalde het na tien ronden met 97-94, 97-93 en 96-94 van de 31-jarige Mekhaled, de houdster van de WBC-interimtitel bij de supervedergewichten.

Ruime puntenoverwinning

“Delfine won ruim op punten van een nochtans zeer goed boksende Elhem Mekhaled”, zegt Stefaan Brickman die Delfine en Filiep vergezelde naar Dubai en Abu Dhabi. “De punten van de refs liegen er niet om: 97-94, 97-93 en 96-94. Delfine bokste een zeer goede kamp en is uiteraard dolgelukkig met deze overwinning en haar coach en vriend en haar hele entourage uiteraard ook.”

De kamp had eigenlijk vorige zaterdag moeten plaatsvinden in Dubai, op de top van het Burj al Arab-hotel, het enige zevensterrenhotel ter wereld, maar werd uitgesteld na het overlijden van president van de Verenigde Arabische Emiraten, sjeik Khalifa Bin Zayed Al Nahyan.

Dromen

Het duel kaderde in het voorprogramma voor de kamp van de Amerikaanse bokslegende Floyd Mayweather, die een demonstratiepartij afwerkt tegen zijn landgenoot Don Moore.

Volgens Stefaan Brickman kan Delfine nu boksen voor de wereldtitel tegen Alycia Baumgardner, de huidige wereldkampioene. “Die kamp zal naar alle waarschijnlijkheid in Zuid-Afrika gebokst worden.”

(Belga/IB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.