Delfine Persoon verliest op punten van Katie Taylor na moedige kamp en legt zich bij uitslag neer

Taylor zette haar vier gordels op het spel tegen Delfine Persoon.
Wouter Vander Stricht

Geen discussie dit keer. Delfine Persoon ging voorop in de strijd in de kamp tegen regerend wereldkampioene Katie Taylor. De prijs van de strijdlust zou ze sowieso krijgen, mocht die uitgereikt worden. Maar Taylor mikte vaker preciezer en won dan ook op punten. “Dit keer kan ik me bij de uitslag neerleggen”, verklaarde Delfine Persoon meteen na de kamp.

Heel (West-)Vlaanderen leefde zaterdagavond mee met Delfine Persoon. Wie niet wist waar hij/zij de wedstrijd kon volgen, kreeg via de sociale media al de herbergen of sportcafetaria doorgestuurd waar in (beperkte) groep werd gekeken. De aanloop naar kamp – initieel voorzien voor 22.15 uur – liep ook wat uit. Een boksgala laat zich immers niet timen. Ook niet als het in de tuin van de grootste bokspromotor (Eddy Hearn, red.) in het westelijk halfrond wordt georganiseerd. Het was al 23 uur Belgische tijd toen de twee uiteindelijk de ring in doken. En dat in vreemde omstandigheden, want geen fans om hen te ondersteunen.

Bij voetbalclub Dosko Kanegem supporterde men alvast mee met Delfine Persoon.
Bij voetbalclub Dosko Kanegem supporterde men alvast mee met Delfine Persoon.

Delfine Persoon en Katie Taylor vochten vorig jaar al hun duel uit en mocht de uitslag toen onbetwistbaar geweest zijn, dan had de rematch waarschijnlijk nooit plaats gehad. Maar in New York had de jury zijn beste dagje niet. In Engeland tekenden drie Engelse juryleden present, wegens de coronamaatregelen geen buitenlandse refs dit keer.

De laaste taping gebeurt minutieus door trainer/coach Filiep Tampere.
De laaste taping gebeurt minutieus door trainer/coach Filiep Tampere.

Delfine Persoon ging er meteen vol tegenaan, maar moest na de tweede ronde al verder met een gapende wonde aan de wang. Misschien door een kopstoot, want Taylor dook vaak met het hoofd richting de politieagente in Gits. Taylor liet zich uiteraard ook niet onbetuigd. Haar slagen waren misschien schaarser, maar wel net ietsje preciezer. Maar Persoon bleef het volle pond geven. Na acht van de tien rondes, was het moeilijk inschatten wie nu in het voordeel was, maar neigde het voordeel naar Taylor. Al had Taylor in ronde 8 het enkele keren moeilijk om op de been te blijven.

In ronde 9 bleef de Ierse wegdansen, lastig om boksen voor Persoon die wist dat ze het verschil moest maken. Ze bleef zich smijten, maar ook in de tiende ronde moest Delfine Persoon alle risico’s nemen. Wat ze ook deed, maar uiteindelijk moest ze na een ongelofelijke laatste ronde ook moegestreden naar de hoek en hing ze na de gong ook even in de touwen om uiteindelijk de nodige zorgen te genieten.

Weer een dubbeltje op zijn kant hoopte men in Vlaanderen. Maar alle drie juryleden kozen de kant van Katie Taylor (98-93, 96-94, 96-94). Geen ongeloof dit keer bij Delfine Persoon, al kun je je afvragen wat de eerste ringrechter anders had gezien dan zijn twee collega’s. Katie Taylor behoudt dus haar vier wereldtitels.

Reacties Taylor en Persoon

Katie Taylor: “Ik wist dat het niet makkelijk zou zijn, maar ik wilde gedisciplineerd boksen. Ik kon niet relaxen omdat Delfine er meteen bovenop zat. We hebben hier wel een mooi hommage kunnen brengen aan het vrouwenboksen. Ik denk dat ik vanavond verdiend win, hoewel ik het niet onder de markt had.”

Deline Persoon: “Dit keer kan ik me neerleggen bij de uitslag. Ik denk ook dat ik in de tweede ronde mijn neus heb gebroken. Ik had ook niet ritme dat ik wou aan de dag leggen. Zonder een excuus te zoeken, heb ik me ook waarschijnlijk te snel weer moeten omschakelen van klasse. Daardoor moest ik veel eten om bij te komen en dat kostte me misschien wat kracht.”