Delfine Persoon verlengt wereldtitel WBC lichtgewichten

© BELGA
Redactie KW

In sporthal de Klokkeput in het West-Vlaamse Eernegem heeft de 33-jarige Delfine Persoon zaterdagavond haar wereldtitel bij de WBC vrouwen lichtgewichten met glans verdedigd. Persoon haalde het, na tien ronden van twee minuten, van de 28-jarige Argentijnse Natalia Vanesa del Valle Aguirre op punten (100-90, 100-89 en 100-88).

Het was reeds de zevende keer dat Delfine Persoon de ring in ging om haar wereldtitel bij de WBC lichtgewichten te verdedigen. De 33-jarige Persoon startte haar kamp met 40 zeges achter haar naam, waarvan ze er 16 behaalde door knock-out. De West-Vlaamse verloor slechts éénmaal, wel na knock-out. Haar tegenstandster, de 28-jarige Natalia Vanesa del Valle Aguirre, trok de ring in met acht zeges, drie draws en 10 verliesbeurten.

Studieronde

Beide boksers namen de eerste ronde op als een ware studieronde. In de tweede ronde ging Persoon aanvallen. De Argentijnse moest wijken en leek als een kat in de ring heen en weer te springen. De thuisbokster kreeg na een reeks mooie linkse en rechtse slagen de zaal helemaal achter haar. Ook in de daaropvolgende ronde trok Persoon de kamp naar haar toe en moest Natalia Vanesa del Valle Aguirre opnieuw enkele keren fiks incasseren. De Argentijnse bleef Persoon met veel gebaren uitdagen maar telde na vier ronden al vier punten achterstand (40-36). Natalia Vanesa del Valle Aguirre bleef verder clowneske bewegingen maken en trachtte zo de concentratie weg te halen bij Delfine Persoon.

Verwittiging

In de zevende ronde kreeg de Argentijnse een publieke verwittiging van de Duitse scheidsrechter om te laag met het hoofd te boksen. Na acht ronden boekte Persoon, terecht, het meeste punten (80-71, 80-70 en 80-71). In de twee resterende ronden bleef de thuisbokster de sterkste en ze haalde het dan ook op punten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier