Delfine Persoon verdedigt wereldtitel tegen EBU-kampioene

© BELGA
Redactie KW

Op 11 november verdedigt Delfine Persoon in de sporthal in Zwevezele voor de derde keer haar wereldtitel lichtgewichten bij de WBC tegen de regerende EBU-kampioene, de Française Malva Hamadouche.

Op die meeting boksen haar ‘stalgenoten’ Hedi Slimani en Yves Ngabu voor de WBC Francophone-titel in hun gewichtsklasse.

Delfine Persoon staat momenteel zeer scherp en is ongetwijfeld zo goed als 100 procent klaar voor haar WK-kamp tegen de Franse Malva Hamadouche, de regerende EBU-kampioene, die 9 eliteklampen bokste waarvan ze er 8 won met ko. “Een tegenstander van het type Diana Prazak die er van bij de eerste ronde fel invliegt”,, zegt Delfine. “En daar mag ik me met mijn impulsief karakter niet laten door meeslepen.”

Delfine kreeg op 9 oktober de Gouden Handschoen, gekozen door een jury van sportjournalisten. En nu maar hopen dat ze toch nog een keer Sportvrouw van het jaar wordt.

Ongeslagen

Yves Ngabu, de voetballer-bokser, is na 14 profkampen, waarvan hij er 11 met ko won, nog altijd ongeslagen. Op 11 november bokst hij nu een stapje hoger en voor de WBC Francophone Cruiserweight-titel tegen de Fransman Engin Karakaplan, die in 2014 nog kampioen van Frankrijk werd.

Hedi Slimani verdedigt zijn WBC Francophone-titel bij de lichtgewichten tegen de Ghanees George Ashie die recent nog WBC Afrikaans kampioen werd.

Op 11 november staat er nog een vierde bokser van coach Filiep Tampere in de ring voor een vierde titelkamp. Ahmed Boussaidi neemt het op tegen de KO-king Sasha Yengoyan voor de Benelux-titel bij de superwelters. In een vijfde profkamp krijgt een herboren Razmik Grigoryan de Fransman Zakaruia El Aissaouia als tegenstander.

Naast de vijf elitekampen zijn er ook nog 3 amateurkampen.

(IB)

>> Tickets: staanplaatsen 25 euro, tribune 50 euro, vip-arrangement 150 euro. Voorverkoopadressen: Bureel Degroote Trucks & Trailers Zwevezele, café De Boksneuze Lichtervelde, Voetbalkantine sporthal Zwevezele, Muziekcafé Yin-Yang Gits en Media Markt Roeselare.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.