Delfine Persoon verdedigt in Kortrijk WBC-titel

© VDB
Redactie KW

Delfine Persoon zet zaterdagavond in Kortrijk haar WBC-titel bij de lichtgewichten op het spel. De 34-jarige West-Vlaamse neemt het op tegen de Amerikaanse Melissa St. Vil.

Persoon is WBC-kampioen sinds 2014 en zal haar gordel voor de negende maal verdedigen. De Sportvrouw van het Jaar 2015 heeft inmiddels 42 zeges, waarvan 17 met KO, op haar palmares. Daar staat slechts één nederlaag tegenover.

Naar Madison Square Garden?

De 35-jarige Melissa St. Vil, geboren op Haïti en in 2016 al WBC-kampioen bij de superpluimgewichten, won elf van haar achttien duels, waarvan één met KO. Ze verloor driemaal en vier keer eindigde een kamp onbeslist.

Een nieuwe zege voor Persoon zou de laatste stap zijn op weg naar een kamp tegen de Ierse Katie Taylor, wereldkampioene bij de WBA, IBF en WBO. Die kamp zal dan wellicht op 1 juni in Madison Square Guarden, New York, uitgevochten worden. Taylor zelf heeft daarvoor ook nog één titelkamp te overleven. Volgende week zet de 32-jarige Ierse in Philadelphia haar titels op het spel tegen de Braziliaanse Rose Volante.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier