Delfine Persoon twee dagen na kamp tóch ontgoocheld: “Match-nul was mogelijk”

Delfine Persoon kwam duidelijk gehavend uit de strijd met Katie Taylor. © foto Belga
Redactie KW

Delfine Persoon is terug in het land. Maandag riep ze in Zedelgem de Belgische pers samen om nog eens het verhaal te doen van haar tweede verloren kamp tegen Katie Taylor vorige zaterdag. Terwijl ze meteen na de kamp toegaf dat de Ierse verdiend gewonnen had, klinkt dat 48 uur later toch even anders. “We hebben de kamp herbekeken en ik ben niet zeker dat ik verdiend verloren heb.”

Zaterdagavond respecteerde de 35-jarige Delfine Persoon meteen na de kamp de beslissing van de jury. Ze feliciteerde Katie Taylor ook in de overtuiging dat haar tegenstandster deze keer – anders dan in Madison Square Garden vorig jaar – wél de verdiende winnares was. “Maar intussen hebben we de kamp kunnen herbekijken en ben ik toch meer ontgoocheld“, zegt ze samen met haar coach Filiep Tampere. “Als je niet wint met knock-out, dan verlies je terecht op punten dachten we. Maar na het herbekijken van de kamp vinden we niet dat we terecht verloren hebben”, argumenteert Persoon vandaag. “Een match-nul had misschien een juistere beslissing geweest. Of misschien had ik zelfs licht kunnen winnen.”

Ik heb haar neus niet gebroken. Ik geef de kopstoten niet, hé

Persoon – met zonnebril en duidelijk gehavend uit de kamp gekomen – geeft wel toe dat ze flink gehinderd werd door haar gebroken neus die ze opliep in de tweede ronde. “Ik moest voorzichtiger zijn en een reeks slagen uitdelen was niet mogelijk. Je bent toch meer op je hoede, want je wil absoluut vermijden dat je er nog een slag op krijgt. Ik was van plan haar de hele tijd te bestoken met korte slagen. Reeksen van drie à vier. Maar dat riskeerde ik niet meer.”

Lees verder onder de foto

Delfine Persoon met coach Filiep Tampere:
Delfine Persoon met coach Filiep Tampere: “Nadat we de kamp een paar keer herbekeken hadden, veranderden we van mening.”© foto Belga

“Ik heb door die neusbreuk verloren, zoveel is zeker. Kan ik zonder breuk de kamp afwerken, dan haal ik het zeker. Daar ben ik van overtuigd. Alle respect voor Katie, die een betere kamp vocht dan in New York, maar zij gaf me wel een kopstoot die haar punten moest doen verliezen en er mij doen winnen. De ringscheids zei dat het een ‘punch’ was en geen kopstoot, maar de beelden tonen dat het wel degelijk om een kopstoot ging. En dat de kamp nu eenmaal plaats had in de tuin van haar promotor speelde uiteraard in haar voordeel. Ik moest een knock-out kunnen forceren.”

Zijn de beurzen die ze kreeg in die twee kampen tegen Taylor voor haar heel belangrijk? “Om het geld te kunnen investeren in de nieuwe bokszaal ja, maar als ik de kamp had gewonnen en er geen euro voor gekregen, dan zou ik dat belangrijker gevonden hebben dan geld.”

Naar supervedergewichten

Aan stoppen denkt Persoon alvast niet. “Ik ga het nu wel een tijdje rustiger aan doen zodat ik kan herstellen van deze kamp. De kans bestaat dat ik daarna zal uitkomen bij de supervedergewichten. Dat is nu meer mijn klasse. Ook de Olympische Spelen van 2021 behoren nog steeds tot de mogelijkheden, al is dat wel een totaal andere manier van boksen. Maar ik wil eerst alles wat laten bezinken. Ik hoorde dat ik het boksen moe zou zijn. Dat is niet zo, het vuur is er nog altijd. En wij hebben nog een project met onze bokstempel in Gits, waarvan de bouw volgend jaar start.” (IB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier