Delfine Persoon topt affiche van Kortrijks boksgala

Delfine Persoon komt op 9 maart haar wereldtitel bij de WBC verdedigen in Kortrijk. We herkennen schepen van Sport Arne Vandendriessche, Delfine Persoon, haar manager Filiep Tampere en Kurt Goethals van het organiserende No Nonsense. © WO
Redactie KW

Bijna 33 jaar nadat Jean-Marc Renard er zijn Europese titel verdedigde, mag Kortrijk begin maart opnieuw boksers verwelkomen. No Nonsense, de organisator, pakt meteen uit met een topaffiche.

Absolute vedette is wereldkampioene Delfine Persoon. Zij komt op zaterdag 9 maart haar titel bij de WBC verdedigen en neemt het op tegen de Amerikaanse Melissa St. Vil, bijgenaamd Little Miss Tyson. Delfine Persoon kan bij winst haar tiende wereldtitel pakken. Filiep Tampere, de manager van de kampioene, geeft echter meteen aan dat van onderschatting geen sprake mag zijn. “De Amerikaanse is heel beweeglijk, kan goed ontwijken en bokst ook netjes achteruit. Ook zij heeft al drie wereldtitels op haar naam, zij het in een gewichtsklasse net onder Defline. In haar laatste partij klopte ze de tot dan ongeslagen Mayra Hernandez.”

Toch geldt Delfine Persoon als de grote favoriet voor de kamp. Uit 43 partijen, kwam ze al 42 keer als winnaar naar voor en liet ze 17 knock-outs noteren. Haar tegenstreefster in de Kortrijkse Xpo Hallen heeft nog maar 17 kampen op haar teller. Daarvan won ze er tien, maar slechts ééntje op KO.

Naast deze hoofdkamp staan nog twee ander profkampen, vijf amateurkampen en een kamp tussen nog niet nader genoemde BV’s op het programma. Ticketprijzen variëren van 25 euro voor staanplaatsen tot 55 euro voor zitplaatsen dicht bij de ring. Vipplaatsen zijn te bespreken. Meer info bij Kurt Goethals op 0475 73 21 37. (WO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier