Delfine Persoon overklast de Française Myriam Dellal in WK-kamp in Zwevezele

Delfine Persoon tegen Myriam Dellal. (Foto VDB) © (Foto VDB)
Redactie KW

Delfine Persoon behield zaterdagavond in de sporthal in Zwevezele haar wereldtitel lichtgewicht WBC na een ruime en verdiende puntenzege op de Française Myriam Dellal. Dat is haar zevende titel.

Delfine Persoon verdedigde zaterdagavond voor een bomvolle sporthal in Zwevezele voor haar wereldtitel. Het was haar 40ste profkamp (16 KO’s) waarvan ze er slechts één verloor.

Delfine Persoon liet er al van de eerste ronde geen gras over groeien en toonde dat ze direct de kamp in handen wou nemen. Myriam Dellal kwam regelmatig in de problemen door links-rechtse combinaties op het hoofd. In de vierde ronde probeerde de taaie Française toch enigszins weerwerk te bieden, maar de drie volgende ronden was het weer Delfine die heer (vrouw) en meester was in de ring. Na 7 ronden had Delfine al een ruime puntenvoorsprong van een vijftal punten. In de achtste, negende en tiende ronde kreeg Dellal het extra hard te verduren, maar bleef uiteindelijk overeind en ontsnapte aan een KO.

Na de kamp dankte een overgelukkige Delfine haar publiek dat dit keer een mooie harde kamp zag. “Ook dankzij Myriam Dellal die tien ronden lang het beste van zichzelf gaf”, zei ze.

Binnen de zes maanden kan Delfine Persoon nu wellicht boksen voor een super wereldtitel lichtgewicht WBA en WBC. Haar tegenstander zou dan de Ierse Katie Taylor zijn, die de wereldtitel WBA heeft. De wedstrijd zou in Ierland, Engeland of Amerika plaatsgrijpen.

(IB – Foto VDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier