Delfine Persoon niet naar Rio

Delfine Persoon en Filiep Tampere bij haar vorige wereldtitelkamp. (Foto Bart) © VDB
Lode Blomme

Dat zegt Stanley Clough, voorzitter van de Vlaamse Boks Liga nadat er gisteren verwarring was ontstaan toen beslist werd dat ook profboksers voortaan mogen deelnemen aan de Olympische Spelen. Coach Filiep Tampere reageert ontgoocheld, maar de focus van Delfine Persoon ligt nu vooral op de meeting van zaterdag in Roeselare.

“De nieuwe regels gaan enkel voor de mannen meteen in, bij de vrouwen kan het ten vroegste in 2020”, klinkt het bij Stanley Clough. “Ik kreeg daar gisteren bevestiging van door de voorzitter van de Koninklijke Belgische Boksfederatie.”

Tot gisteren konden enkel amateurboksers deelnemen aan het bokstornooi op de Olympische Spelen. Maar op een speciaal congres besliste de Internationale Federatie voor Amateurboksers (AIBA) dat ook profboksers nu worden toegelaten. Er zou wel nog een kwalificatietornooi zijn in Venezuela waarop profs zich zouden moeten plaatsen. Voor de mannen treedt de nieuwe regel meteen in voor de Spelen van Rio, bij de vrouwen moeten de profs wachten tot 2020 in Tokio.”

Geen goud

Filiep Tampere reageert ontgoocheld, want volgens de coach van Delfine Persoon lag de weg naar een olympische medaille of zelfs goud open. “Even hadden we gisteren wat hoop, maar al snel was er verwarring en deze morgen kregen we de bevestiging dat de vrouwen nog vier jaar moeten wachten. Jammer, want op de Spelen boksen ze over vier ronden, terwijl Delfine het gewoon is om tien ronden te kampen. Conditioneel zou dat een enorm voordeel geweest zijn en bovendien is ze momenteel in topconditie voor haar kamp van zaterdag in Roeselare, waar ze haar WBC-titel verdedigt. De Spelen van 2020 liggen voor ons te ver af, dus Delfine zal geen Olympisch kampioene worden.”

Black Mamba

Veel tijd om bij de ontgoocheling te blijven stilstaan is er niet, en Persoon zelf focust dan ook volledig op haar kamp van zaterdag. ‘Met Christina Linardatou treffen we een Griekse met roots in de Dominicaanse Republiek. Ze won alle acht haar profkampen, waarvan vijf met ko. Maar we vonden ook veel filmpjes op YouTube waarin ze kampt buiten het officiële circuit. Haar bijnaam is Black Mamba of wat zoveel betekent als zwarte, giftige slang. Het wordt een taaie klant en misschien wel de moeilijkste titelkamp tot dusver voor Delfine maar ze is er klaar voor”, aldus nog Filiep Tampere.

‘LB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten