Delfine Persoon: “Mijn hoofd wilde wel, mijn lichaam wilde helemaal niet mee”

Delfine Persoon. (foto Bart) © VDB
Redactie KW

Delfine Persoon verloor in Londen in haar eerste kwalificatiekamp voor de Olympische Spelen in Tokio van de Griekse Nikoleta Pita. “Mijn hoofd wilde wel, maar het lichaam wilde niet mee”, zei Delfine na de kamp. Na een grondig doktersonderzoek bleek dat ze een zware longontsteking had.

“Een zware klap voor ons allebei”, zegt Filiep Tampere. “Nu hopen dat ze vlug herstelt en kan trainen voor een herkansing in mei in Parijs. Als het coronavirus geen stokken in de wielen steekt…”

Delfine verloor in Londen met het kleinste puntenverschil van de jonge Griekse Nikoleta Pita. Totaal onverwacht uiteraard. “Ik ga hier af als een gieter”, postte Delfine nadien op haar Facebookpagina. “Normaal moet ik zo over mijn tegenstander heen lopen. Maar zaterdag had ik al na 30 seconden in de eerste ronde geen kracht meer. Ik bied mijn fans en al wie me volgt mijn excuses aan. Normaal kan ik dit niveau zonder problemen aan. Maar zoals ik zaterdag bokste zou ik tegen iedereen verliezen.”

Zware longontsteking

“Delfine zag er in het weekend nochtans niet ziek uit”, voegde Filiep eraan toe. “Maar als je dan ziet dat ze twee keer op haar rug valt na een gewone duw van de Griekse, dan moet er toch iets anders aan de hand zijn. Na de kamp zijn we niet meer in Londen gebleven en hebben we onmiddellijk een ticket voor de terugreis geboekt. Begin van de week gingen we naar de dokter, die onder andere een bloedonderzoek deed en vaststelde dat Delfine een ernstige longontsteking heeft. Na die nederlaag lazen we weer van alles op de sociale media. Onder andere dat Olympisch boksen niets voor Delfine is.”

Een zware klap voor zowel Delfine als Filiep. “Een klap die nog niet te boven gekomen zijn”, vervolgt Filiep. “Hopelijk herstelt ze nu snel, zodat we de trainingen opnieuw kunnen starten om in mei in Parijs de kwalificatie af te dwingen. Er is trouwens maar één kans meer, tenminste als ‘corona’ de kwalificaties en de Spelen niet dwarsboomt. Maar we gaan ervoor. Delfine wil zeker nu bewijzen dat ze haar plaats in Tokyo meer dan verdient!”

(IB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier