Delfine Persoon krijgt rematch tegen Katie Taylor op 22 augustus

© VDB
Redactie KW

De rematch voor Delfine Persoon tegen de Ierse bokskampioene Katie Taylor komt er. Dat bevestigde ze op een persconferentie in Gits. Op 22 augustus staan beide bokssters in de ring in Brentwood.

“Het wordt een kamp zonder publiek”, vertelt Persoon. “De korte voorbereidingsperiode is geen obstakel, want ik ben altijd blijven trainen. De Puerto Ricaanse Amanda Serrano wilde niet kampen door de coronaperikelen en zo ging de bal aan het rollen. Vorige week werden de eerste contacten gelegd. Er is veel discussie geweest. Hun eerste bod was veel lager dan wat we kregen na de eerste match in New York, daar konden we echt niet op ingaan. Uiteindelijk werd alles deze middag op papier gezet”, aldus Persoon.

“Als het vandaag niet in orde zou komen, dan was er geen sprake van een rematch. Dit is voor mij alleszins het risico waard. Zonder corona zou Taylor niet aan mij gedacht hebben. Of ik nu meer kans maak, durf ik niet beweren”, blijft Persoon voorzichtig. “Ik wil de vreemde beslissing van 1 juni vorig jaar graag rechtzetten. Wellicht zal daar knock-out voor nodig zijn. Een ding weet ik zeker: ik sta liever in mijn schoenen dan in die van haar, liever onterecht verliezen dan onterecht winnen.”

Brentwood

Eerder had Taylors manager Eddie Hearn al in een interview verklaard dat de rematch opnieuw op tafel lag. Als mogelijke datum werd toen ook al 22 augustus naar voren geschoven met als locatie de Matchroom Boxing in het Engelse Brentwood. “Op 18 augustus moeten we al ter plaatse zijn”, aldus Persoon. “Er volgt een coronatest en na die test moet ik nog 24 uur wachten op mijn hotelkamer. Is de test negatief, kan ik het hotel verlaten.”

Profboksen

Persoon had de hoop op een nieuwe kamp al opgegeven. “Er zijn weinig boksers die het risico willen nemen in deze coronatijden, maar ik wil deze kans grijpen. De revanchegevoelens vallen wel mee. Het is misschien een voordeel voor de scheidsrechters dat het zonder publiek is. Eenmaal daar zullen de pesterijen in aanloop naar de match weer oplopen, daar ben ik me wel bewust van. Vandaag was mijn laatste werkdag, vanaf morgen zet ik alles op de kamp van 22 augustus. Ik ruil het amateur -en olympisch boksen weer even voor het profboksen. Mentaal valt dat best mee, want voor het olympisch boksen dat maar drie ronden telt, train ik eigenlijk veel te veel. De hernia is onder controle. Ik heb mijn kracht terug en mag dus niet klagen.”

De West-Vlaamse verloor begin maart door ziekte de olympische kwalificatiematch in Londen. “Mijn longen zijn intussen bijna volledig hersteld”, vertelt ze. Voorlopig staat de volgende kwalificatiewedstrijd gepland in juni in Parijs, maar eerst de kamp tegen Taylor en dan zien we wel. Het is nog niet zeker of de Spelen doorgaan dus ik wil er nog niet te veel aan denken.”

Delfine Persoon krijgt rematch tegen Katie Taylor op 22 augustus
© JCR

Volgens coach Tampere zijn de mentale spelletjes al begonnen. “Hearn heeft alles te zeggen in de bokswereld en hij kiest de scheidsrechters. Als Delfine wint, komt er verplicht een nieuwe kamp”, meldt de coach van Persoon. “Ik verwacht een andere match. Katie zal meer ontwijken en vastpakken. Onze tactiek is nog geheim, maar het zal anders zijn.”

Nieuwe bokshal

Persoon vertelde ook nog over de plannen van een nieuwe bokshal in Gits. “De bokshal komt in de Bollestraat. Het was op financieel vlak het ideale moment op dit project te realiseren. We zijn blij dat we eindelijk een passende locatie gevonden hebben. In oktober starten de afbraakwerken. Tegen februari 2022 zouden de werken moeten voltooid zijn.”

(VVA/API)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten