Delfine Persoon klaar voor haar comeback in Zwevezele op 11 november

Delfine Persoon centraal tussen de andere boksers. Na een jaar inactiviteit kijkt ze uit naar een nieuwe kamp. © VDB
Redactie KW

Op 11 november verdedigt Delfine Persoon haar WBC-titel tegen de Franse Myriam Dellal. De wereldkampioene was bijna een jaar out na operaties aan haar handen. Het boksgala in Zwevezele is ook het profdebuut van de pas 18-jarige Florence De Coster.

Het Zwevezeelse boksgala is op 11 november aan de vijfde editie toe. Uiteraard is de kamp van Delfine Persoon het gevecht om naar uit te kijken. Ook Delfine is wat in het ongewisse over haar vorm omdat ze door operaties lang moest revalideren. Dat belette haar echter niet verder te trainen. “Myriam Dellal is veranderd van coach en kan gevaarlijk uit de hoek komen”, zegt Delfine. Her en der werd al gefluisterd dat dit wel eens haar laatste kamp zou zijn. Dat kan het als bokser natuurlijk altijd zijn, maar als het meevalt wil Delfine zeker ook nog eens in het buitenland haar wereldtitel op het spel zetten. “Ik heb een goede job, ik moet niet leven van het boksen”, relativeert ze. Al zal ze uiteraard tot het uiterste gaan voor haar vele fans.

Ook nog heel wat andere kampen waarbij wat jonge talenten van Boxing Team Houtland de ring in worden gestuurd. Bij de elite ook het profdebuut van Florence De Coster uit Ruiselede. Zij neemt het op tegen de Bosnische Katrina Vistica. Een andere publiekstrekker is ongetwijfeld Seba Steen. De Gistelnaar is nog ongeslagen in zijn jonge profcarrière en neemt het over acht ronden op tegen Angelo Turco uit Henegouwen.

(IB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier