Delfine Persoon is de absolute nummer één in alle gewichtscategorieën bij de vrouwen

© belga
Redactie KW

Delfine Persoon won gisteren/maandag in de Versluys Dôme in Oostende in een zeer harde kamp de wereldtitel WBA bij de super pluimgewichten van de Nigeriaanse Helen Joseph. Vandaag/maandag raakte bekend dat ze de nummer één is in alle gewichtscategorieën bij de vrouwen, vóór de Ierse Katie Taylor.

Delfine Persoon krijgt maar liefst 114,70 punten terwijl Katie Taylor als tweede er 88,80 heeft. Derde op de wereldranking is de Puerto Ricaanse Amanda Serrano met 87,8 punten die in New York woont . Een absolute opsteker voor zowel Delfine als haar coach Filiep Tampere. “Bewijst nog maar eens dat Delfine in New York ten onrechte verloren heeft. Ook in Oostende was het onbegrijpelijk dat de refs de Nigeriuaanse enkele ronden gewonnen gaven, terwijl volgens mij Delfine tien ronden de beste was.”

Met haar neus- en kaakbeenkwetsuur valt het volgens Filiep al bij al nog mee. En dat de Vlaamse Boksliga en het BOIC onderhandelen om Filiep mee te sturen naar Tokyo als coach en trainer is eveneens een opsteker van formaat.

(IB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier