Delfine Persoon: “Hopelijk wint de beste”

© belga
Tom Vandenbussche

Delfine Persoon (35) is klaar voor haar kamp zaterdagavond tegen de Ierse Katie Taylor, de olympische kampioene van 2012. Ruim een jaar na het felbesproken duel waarin Taylor tot onvrede van de West-Vlaamse tot winnaar werd aangeduid. De inzet: net zoals vorig jaar de wereldtitel bij de lichtgewichten.

Hoe gaat het met je blessures?

“Van maart tot eind mei heb ik me niet supergoed gevoeld door die longontsteking. Pas de laatste twee maanden heb ik heel goed kunnen trainen en ben ik naar mijn beste niveau kunnen toegroeien. Ik kan niet klagen: ik ben goed in orde.”

Welke kamp verwacht je?

“Ik verwacht dat ze anders zal vechten. Niet zo mooi voor de bokssport. Ik denk dat ze niet zal meevechten, wel dat ze zich zal aanpassen. Dat verwachten wij.”

Het is een echte rivaliteit tussen jullie geworden.

“Ik lig er niet echt van wakker. Ik denk dat het voor haar moeilijker is, omdat ze moet bewijzen dat ze de beste is. Voor mij is het een kans om te tonen dat ik haar kan verslaan. Pas op, ik begin de kamp om te winnen. Maar bij haar ligt de druk iets hoger. We gaan ervoor en dan zien we wel. Hopelijk wint de beste.”

“Iedereen dacht vroeger dat Katie onklopbaar was. Dat niemand in staat was om haar te verslaan. Nu weten wij dat het wel mogelijk is. Dat zij ook zwakke punten heeft. Aan mij om die kanten uit te buiten.”

Merk je verschillen met vorig jaar?

“Ik denk dat ik twee kilo ben bijgekomen. De voorbije twee maanden heb ik veel eiwitten gegeten en dat heeft opgeleverd. Ik heb wat aan spiermassa gewonnen.”

Je hebt Katie Taylor boos gemaakt door te zeggen dat ze tijdens de kamp zal weglopen. Heb je een oorlog veroorzaakt?

“Ik denk dat het de pers is die dat een beetje opgeklopt heeft. Misschien speelt het wel in mijn voordeel. Nu zal ze misschien kwaad zijn en zal er wel gebokst worden. Als ze haar karakter laat spreken, zal ze meegaan in het gevecht. En zo heb ik het graag.”

Het wordt een kamp zonder publiek. Speelt dat een rol voor jou?

“In New York waren er vorig jaar 25.000 supporters, maar die waren daar niet voor mij. Voor mij zal dit dus zeker geen nadeel zijn.”

Delfine Persoon:
© BELGA

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier