Delfine Persoon eet vandaag friet met een hamburger (maar gaat morgen weer werken)

© BELGA
Redactie KW

Delfine Persoon heeft op Wapenstilstand haar wereldtitel bij de vrouwen lichtgewichten verlengd. Ze haalde het in Zwevezele op punten van de Française Maiva Hamadouche.

“Ik vrees voor een breukje in mijn rechterhand. Ik kreeg tijdens de vierde ronde een fikse pijnscheut. Mijn hand ziet blauw. Het hypothekeerde het verdere verloop van mijn wedstrijd”, stelde Persoon. “De Française was een taaie brok. Ze bokst minder technisch dan ikzelf, maar ze bleef wel steeds komen en gaf nooit op. Net als de Argentijnse Erica Anabella Farias. Toen heb ik het ook lastig gehad. Ik probeerde de wedstrijd technisch op te lossen maar dat lukte niet zo goed met die blessure. Ik kon moeilijk stoppen met rechts. Ik durfde ook niet meer door te slaan. Schrik om de opgelopen handblessure te verergeren.”

De ondertussen 30-jarige Delfine Persoon gaat vrijdag al terug aan het werk bij de spoorwegpolitie. “Ik zou graag wat meer rust nemen, maar dat lukt me niet omdat ik vrijdag terug aan het werk ga met de late shift. Zaterdag heb ik dagdienst. De combinatie werken en topsport wordt alsmaar zwaarder, maar ik moet de twee nu eenmaal samen doen. Ik begin stilaan ouder te worden. Ik doe dit nu zowat zeven jaar, werken/sporten. Donderdag kom ik mee de zaal helpen opruimen. Ik vind dat ik dat moet doen. De mensen hier doen ook zoveel voor mij. Na mijn kamp in Zwitserland had ik twee weken verlof, nu dus niet.”

De titel van Sportvrouw van het Jaar? Ik ga wellicht in op een invitatie vanuit Mexico waar ik uitgenodigd ben voor de WBC Convention

Delfine Persoon verlengde voor de derde keer haar wereldtitel, meteen haar 26e zege op rij. “Zolang je wint is het leuk”, vervolgde Delfine Persoon. “Ik wist dat ik technisch de betere bokster was van de twee. Natuurlijk is het voor mij moeilijk om een oordeel te vellen aangezien ik zelf in de ring sta, maar iedereen rondom mij deelde toch mijn indruk. In het begin had ik het knap lastig tegen de Française. Morgen wacht voor mij een lekker pak friet en een hamburger. Het mag nu. Het doel is binnen. De titel van Sportvrouw van het Jaar? Ik ga wellicht in op een invitatie vanuit Mexico waar ik uitgenodigd ben voor de WBC Convention. Maar eerst ga ik nu wat genieten van deze overwinning.”

(BELGA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.