https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Delfine Persoon bokst in Eernegem voor intercontinentale IBO-titel tegen de Russische Elena Gradinar

Delfine Persoon.©VDB / Bart Vandenbroucke VDB
Delfine Persoon.©VDB / Bart Vandenbroucke VDB
Redactie KW

Delfine Persoon bokst op zaterdag 3 juli in ‘Zaal Klokkeputten’ in Eernegem – Ichtegem voor het IBO Intercontinental Championship Super Featherweight tegen de Russische Elena Gradinar. “In het najaar wil ik dan nog een keer boksen voor de wereldtitel in die gewichtsklasse tegen de Britse Terry Harper”, zegt Delfine. Diezelfde avond neemt ex-Poperingenaar Giovanni Techel het voor de Belgische titel bij de Super Welters op tegen Nabil Messaoudi.

Delfine Persoon (36) heeft het nog altijd moeilijk met haar niet-selectie voor de Olympische Spelen. Maar toch wil ze als profbokser nog van geen stoppen weten. En ze ziet er ook beter uit dan ooit.

Halve finale

“Was ik wel geselecteerd voor de Olympische Spelen in Tokio, dan zou ik nadien nog één afscheidswedstrijd gebokst hebben”, zegt ze. “Ik wil op een mooie manier mijn carrière eindigen. Die kans krijg ik dankzij medeorganisatoren Stefaan Brinckman en Ivan Delrue die met Boxing Team Houtland de meeting van 3 juli in de Klokkeputten in Eerngem organiseren.

Ik sta nog altijd nummer 1 op de wereldranking alle categorieën terwijl ik nu ook weer geen kans kreeg om voor de WK-titel te boksen.

De uit Sint-Petersburg afkomstige Elena Gradinar (30) is mijn tegenstander. Ze bokste 11 profkampen waarvan ze er 10 won. Die kamp is voor mij een kans om te bewijzen dat ik de beste ben bij de super-featherweights. Als ik win, kan ik mogelijks een WK-kamp afdwingen tegen de Britse Terry Harper, ook al een profbokser uit de stal van promotor Eddie Hearn die ook Katie Taylor onder zijn hoede heeft. Hij moet me die kans geven. Ik sta nog altijd nummer 1 op de wereldranking alle categorieën terwijl ik nu ook weer geen kans kreeg om voor de WK-titel te boksen. Die kamp tegen de Russische is voor mij een soort halve finale op weg naar een nieuwe wereldtitel.”

Andere profkampen

De Nederlander Stephen Danyo (32) bokst voor de IBO Continental Super Welterweight tegen de Italiaan Seguro Arvelo (37).

Ex-Poperingenaar Giovanni Techel, die nu al meer dan een half jaar in Lede bij Aalst woont, bokst voor de Belgische titel bij de Super Welters tegen de Belg Nabil Messaoudi, die in oktober 2020 zijn debuut als profbokser maakte. Hij bokste in die korte tijd 4 kampen en won ze alle 4 met KO. Giovanni bokste en won nog vóór corona 8 profkampen, waarvan 4 met KO. Ondanks zijn verhuis naar Lede blijft hij trainen bij coach Filiep Tampere. Alleen waren er in het voorbije coronajaar veel coronakilo’s bijgekomen. “Ondertussen ben ik die overtollige kilo’s al weer kwijtgespeeld. Het wordt wel een lastige kamp tegen Nabil Messaoudi, maar ik vetrouw erop dat ik win.” Benieuwd of Giovanni zich kan herpakken!

Drie boksers van Boxing Team Houtland maken hun profdebuut: Wevelgemnaar Leonardo Strynckx (22) tegen de Fransman Rachid Sali (30), Oostkampenaar Robin Barbiaux (26) krijgt de Hongaar Zoltan Lepsenyi (23) als tegenstander en George Thibault (25) neemt het op tegen de Slovaak Jozef Kolodzej (31).

Beperkt aantal tickets

Er mogen door de coronamaatregelen slechts 300 boksliefhebbers toegelaten worden. Het aantal tickets is dan ook beperkt: vip-café-tickets aan 95 euro (van 18.30 tot na de wedstrijd) en vip-arrangementen aan 195 euro (aanvang om 16 uur). (IB)

Voorverkoopadressen: Muziekkaffee Yin – Yang in Gits en Friethuisje ’t Veld in Eernegem. Je kunt ook tickets bestellen bij: Stefaan Brinckman, 0478 39 46 57, stefaan.brinckman2@gmail.com; Stefaan Lamsens, 0476 22 89 60, yinyanghd@hotmail.com; Filiep Tampere, 0475 34 02 98, selfinepersoon@gmail.com.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.