Delfine Persoon bokst geen finale op amateurtornooi in Spanje

© (Foto BELGA)
© (Foto BELGA)
Redactie KW

Delfine Persoon bokst geen finale op het bokstornooi voor amateurs in Castellon in Spanje. Ze verloor in de halve finale van de Italiaanse Irma Testa, Europees kampioenen in de -57 kg.

Delfine won in Castillon donderdag nog won de West-Vlaamse op punten van de 22-jarige Russische vicewereldkampioen in de -57 kg Vorontsova Liudmila, Ze was technisch, tactisch en fysisch de betere van de Russin.

In de halve finale stond ze tegenover de Italiaanse Europese kampioene in de -57 kg Irma Testa, een halve kop groter dan Delfine en technisch zeer goed. Testa scoorde in de eerste ronde op de counter, maar in de tweede en derde ronde ontweek ze zoveel mogelijk de slagenregen van Delfine. De Italiaanse draaide zich verschillende keren met haar rug naar Delfine zonder dat de ref ingreep. Volgens onze mening zeker een publieke vermaning waard en dan zou Delfine op punten gewonnen zijn.

Een ticket van de Olympische Spelen kreeg Delfine niet en nu wordt het vooral focussen op nog één profkamp voor de wereldtitel.

(IB)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten