De sporthal De Ark was uitverkocht voor het negende titelgevecht van Delfine Persoon. Judy Waguthii bood in de eerste ronden nog weerwerk, maar Delfine in gevaar brengen zat er niet écht in. "Ze was tactisch veel beter dan in 2013 toen ik in Gits tegen haar bokste", zei Delfine na de kamp. "En ze pakte me vast als ze in de miserie zat."

En miserie heeft ze gekend, maar ze bleef overeind. Tot ze in de negende ronde even door de knieën ging. In de tiende ronde ging het licht bij de Keniaanse zo goed als helemaal uit en dat had de scheids zeer goed opgemerkt en die legde de kamp meteen stil, net vóór de limiet.

Katie Taylor

De nieuwe entourage van Delfine is nu naarstig aan het werk om een kamp tegen de Ierse Katie Taylor te regelen. Maar of die kamp hier zal plaatsvinden valt nog af te wachten.

Brice Bula Galo (coach Tampere) werd Belgisch kampioen bij de welters door een puntenoverwinning op Jean-Pierre Habimana. Eén scheidsrechter gaf Habimana gewonnen, een andere gaf Brice een groot puntenvoordeel. Een niet unanieme beslissing.

Amateurs

Michael Feys (BC Houtland) won door opgave van Kenneth Galvan (BC Monteyne) na kwetsuur in de de ronde.

Leonardo Strynckx won op punten van Amin Ameziane (BC Team JCM) Een nipte overwinning. Het was de 6de keer dat beide boksers tegenover elkaar stonden en ze wonnen elk 3 keer.

Azzedine Mehdaoui (BT Houtland) won op punten van Ali Malikzada (Meerhout) en Bledor Trezhnjeva (BT Houtland) on eveneens op punten van Samshad Aramkhel. Jan Helin (BC Bufi) won met ko van Shabanga Batulegi (BC Poperinge) in de derde ronde.

(IB)

De sporthal De Ark was uitverkocht voor het negende titelgevecht van Delfine Persoon. Judy Waguthii bood in de eerste ronden nog weerwerk, maar Delfine in gevaar brengen zat er niet écht in. "Ze was tactisch veel beter dan in 2013 toen ik in Gits tegen haar bokste", zei Delfine na de kamp. "En ze pakte me vast als ze in de miserie zat."En miserie heeft ze gekend, maar ze bleef overeind. Tot ze in de negende ronde even door de knieën ging. In de tiende ronde ging het licht bij de Keniaanse zo goed als helemaal uit en dat had de scheids zeer goed opgemerkt en die legde de kamp meteen stil, net vóór de limiet.De nieuwe entourage van Delfine is nu naarstig aan het werk om een kamp tegen de Ierse Katie Taylor te regelen. Maar of die kamp hier zal plaatsvinden valt nog af te wachten.Brice Bula Galo (coach Tampere) werd Belgisch kampioen bij de welters door een puntenoverwinning op Jean-Pierre Habimana. Eén scheidsrechter gaf Habimana gewonnen, een andere gaf Brice een groot puntenvoordeel. Een niet unanieme beslissing.Michael Feys (BC Houtland) won door opgave van Kenneth Galvan (BC Monteyne) na kwetsuur in de de ronde.Leonardo Strynckx won op punten van Amin Ameziane (BC Team JCM) Een nipte overwinning. Het was de 6de keer dat beide boksers tegenover elkaar stonden en ze wonnen elk 3 keer.Azzedine Mehdaoui (BT Houtland) won op punten van Ali Malikzada (Meerhout) en Bledor Trezhnjeva (BT Houtland) on eveneens op punten van Samshad Aramkhel. Jan Helin (BC Bufi) won met ko van Shabanga Batulegi (BC Poperinge) in de derde ronde.(IB)