Deelnemers Wings for Life World Run kunnen trainen met Veronique De Kock

Redactie KW

Over 7 weken, meer bepaald op zondag 3 mei worden er opnieuw duizenden lopers verwacht op de Grote Markt van Ieper voor de tweede Wings for Life World Run.

Wie graag deelneemt aan een originele loopwedstrijd waar de finishlijn je inhaalt én een steentje wil bijdragen voor een goed doel, moet deelnemen aan de Wings for Life World Run. In België wordt er opnieuw gelopen in het mythische Ieper, dwars door Flanders Fields. Marc Herremans, Frederik Van Lierde, Thomas de Dorlodot en Nafi Thiam zijn de trotse, Belgische ambassadeurs, maar ook sportieve bekende Vlamingen smeren hun benen in voor deze inspirerende run. Kate Ryan, Veronique De Kock, Jani Kazaltzis, Peter van de Veire, Joke van de Velde en vele anderen warmen zich op voor de wedstrijd. Naast de gloednieuwe loopapplicatie van Wings for Life waarbij een virtuele catcher car je achter de hielen zit, worden er ook nog trainingsessies georganiseerd onder het goedkeurend oog van Marc Herremans en met een heleboel tips van experts Joeri Jansen en Frederik van Lierde.

Iedereen die zich klaar wil stomen voor 3 mei, kan deelnemen aan de gratis trainingruns die Wings for Life organiseert op verschillende locaties. De eerste training vindt plaats op woensdag 25 maart in Kortrijk, op 1 april worden de benen gestrekt in Gent, de Burgemeester van Ieper verwacht looplustigen op 8 april, op 15 april wordt er gelopen in Brugge en als laatste nodigt Marc Herremans iedereen uit in Wuustwezel op 22 april. Wings for Life voorziet alvast een uitgekiend programma, drinks en opzwepende muziek.

In Kortrijk loopt onder meer Nele Louwagie mee, de winnares van 2014, en voorts ook Kenny Belaey, Thomas de Dorlodot en Joeri Jansen. Nele Louwagie loopt ook mee tijdens de trainingsrun in Ieper, samen met burgemeester Jan Durnez, Frederik Van Lierde, Marc Herremans, Joeri Jansen en Cedric Dumont. In Brugge zal ook Veronique De Kock meelopen.