De Internationalen zorgen voor ongeziene spanning op MCLB-motorcross Middelkerke

Jeffrey Dewulf toonde zijn klasse. © Foto Coghe
Redactie KW

De MCLB-Motorcross op 21 juli werd een groot succes met meer dan 300 piloten achter het starthekken en heel grote belangstelling. Pas in de late namiddag kwam het stof wat parten spelen, maar alles kon gewoon doorgaan.

Jeffrey Dewulf uit Jabbeke werd dubbele reekswinnaar na twee inhaalraces van de hoogste klasse. In de eerste reeks kwam hij aan de leiding iets over half koers en kon het schitterend af maken voor Damon Graulus en Wietse Brackman.

De tweede heat kwam Dewulf niet zo goed weg en moest vanaf positie vijf hard knokken om in de eindfase na helse strijd alsnog de reekszege en de eindzege binnen te halen. Graulus opnieuw tweede en Kevin Fors op drie die lange tijd aan de leiding lag maar moest plooien voor het grote geweld na spanning ten top. Deze waren meteen de mannen van het podium.

Brackman op vier na zijn derde en zesde plaatsen, en gastrijder Steve Ramon (Jabbeke) op de vijfde eindstek met de vierde en vijfde plaatsen. Kampioen David Segers moest zich tevreden stellen met de zesde eindstek met de zesde en vierde plaatsen, hij kon net Jorne Tytgat (Kerckhove) achter zich laten.

Internationale mx2

Bij de Internationalen mx2 waren de bloemen en twee maal 25 punten voor Jurgen Wybo (Sint Eloois Winkel – Lichtervelde) die zich in de beginfase van beide reeksen mengde in de strijd voor de beste plaatsen, maar in de eindfase iets moest loslaten van de mx1-rijders en als winnaar mx2 door de finish ging op de zevende plaats. Henson Lievens tweede mx2 en Jerome Biets (Jabbeke) op de derde podiumplaats.

Bij de Inters Open B kregen we de eerste eindzege van Stanley Verstraete uit Zerkegem met dubbele reekszege. Greg Demeulemeester (Kerckhove) mocht mee naar de hulde als derde Inter B.

Bij de solorijders in de nevenreeksen kregen we een achttal winnaars op het podium en heel wat ereplaatsen. Wouter Dormont (Otegem) winnaar bij de Beloften mx2 met reekszege en vierde plaats, en bij deze Nate Van Tatenhove (Zwevezele) derde. Julie Vandevelde (Desselgem) opnieuw dubbelwinnaar bij de Dames Open. Kaël Pizzy (Deerlijk) als gastrijder dubbelwinnaar bij de Nieuwelingen Open.

Dieter Debaets (Stacegem) winnaar bij de Nieuwelingen mx1 met de derde plaats in de eerste reeks en gigantische strijd in de tweede manche waarin hij pas in de laatste ronde de leiding veroverde, en met drie rijders vier punten totaliseerden en de tijd moest beslissen over de plaatsen. Gilles Gesquiere (Adinkerke) schreef de eerste reeks op zijn naam bij de deze Nieuwelingen mx1 en finishte als derde na de pauze, hij klokte de minst goede tijd en moest vrede nemen met de derde podiumplaats.

Jelle Verbeke

Jelle Verbeke uit Sint Eloois Vijve veroverde in de eerste reeks bij de Nationalen mx2 zijn eerste reekszege ooit en was dan ook overgelukkig bij aankomst. In de tweede manche moest Jelle vrede nemen met de derde plaats en was daarmee tweede in totaal. Dylan Declercq (Bavikhove)mocht mee naar de hulde als derde bij de Nationalen mx2, in beide reeksen kwam hij als vierde onder de geblokte vlag.

Bij deze opmerkelijk heroptreden van Emilio Vannieuwenhuyze uit Lichtervelde, na vier maanden herstel en revalidatie na blessure. De Avantiboy werd vijfde in de eerste reeks, en kwam als winnaar door de finish in de slotreeks, hij was daarmee vierde totaal. Tom Lahousse als gastrijder aan de start bij de Nationalen mx1 en hij liet zien dat hij het nog altijd kan … hij schreef beide reeksen op zijn naam en de eindzege, voor Bram De Buysere (Assebroek) die als derde en tweede afsloot.

Michael Coopman (Oostkamp) is winnaar bij de Juniors mx1 met de tweede plaats en reekszege, en de tweede eindstek voor zijn dorpsgenoot Karel Vanhaecke die de eerste reeks won en derde werd in de tweede heat.

Christophe Hempte (Spiere-Helkijn) mocht andermaal met de bloemen huiswaarts na zijn dubbele reekszege bij de Masters, hierbij de derde plaats voor Jurgen Paepe (Snellegem).

Sunny Desintebin uit Zonnebeke was oppermachtig bij de vierwielers, hij schreef beide reeksen op zijn naam en werd dan ook eindwinnaar bij de Quads A, en voert het klassement aan in het B.K.. Dennis Maes (Bredene) werd driedubbel derde bij de Quads B.

Soetaert de sterkste bij de Zijspannen

Bert Soetaert – Eduard Soenens (Oostrozebeke-Meulebeke) namen in beide reeksen kopstart, in de eerste manche liep het Meor-team een heel eind uit, maar in de slotreeks moesten ze keihard doorgaan tot de finish en pakten naast de dubbele reekszege en eindzege ook de volle pot van 50 punten voor het B.K. waarin ze de leiding nemen met een bonus van 10 punten.

Kenneth Dierckens – Gianni Dhondt (Tielt-Deinze) werden dubbel tweede en mochten met de hulde van de Zijspannen A dan ook op het tweede schavotje. Yens Delmotte – Tom Verbrugghe (Kachtem-Meulebeke) zijn een beetje de verliezers van de dag met hun nochtans mooie dubbele derde plaats daar zij voor aanvang van deze cross samen aan de leiding stonden van het B.K..Yens en Tom op de derde podiumplaats en nu met tien punten achterstand.

Daen Valcke – Robbe De Veene (Oostrozebeke-Kachtem) mochten na afloop met de hulde op het hoogste schavotje plaats nemen als winnaars bij de Zijspannen B. Zij kwamen tussen de A-rijders als negende en derde door de finish, als derde B en reekswinnaar en totaliseerden aldus negen punten.

Sven Siongers – Joey Valcke (Wijgmaal-Oostrozebeke) kwamen als vierde en vijfde door de finish, als reekswinnaar B en tweede, met een totaal van negen punten, net als Valcke-De Veene, maar drie seconden langer onderweg en dus tweede in eindstand. Kelly en Niki Debruyne (Oostrozebeke-Meulebeke) werden derde bij de Zijspannen B met de vijfde en zevende plaatsen, als tweede en vierde B.

Volgende afspraak zondag 29 juli te Tessenderlo.

(GuidoA. – foto G.Coghe)